28. června 2022

Kdo jen lacině kritizoval a lhal

POLITICI VLASTNÍMI SLOVY Starosta Prahy 14, člen zastupitelstva hl. m. Prahy za ODS na svém Facebooku 24. června k volbě členů kontrolního výboru

Při včerejším jednání zastupitelstva konečně přišla řada i na volbu členů kontrolního výboru. Jistě jste zaznamenali, že si někteří opoziční zastupitelé velmi stěžovali, jak je zlá koalice nepustí do tohoto orgánu. Pravda je taková (každý si ji může ověřit), že zvolený předseda výboru pan R. Vondra po svém zvolení rezignoval, ne že by nebyl zvolen. Je to asi taková obsese, alespoň jednou za půl roku na svou funkci rezignovat (už potřetí během roku - nejprve na starostu, potom na místostarostu a nakonec i na předsedu kontrolního výboru).

Abychom ukázali naprosto jasně, že chceme, aby opozice měla většinu v kontrolním výboru a také předsedu, navrhoval jsem opakovaně většinu přítomných opozičních zastupitelů na funkci člena a předsedy KV. Většina navržených opozičních zastupitelů odmítla možnost pracovat v KV. Tato skutečnost dost jasně ukazuje, kdo skutečně má zájem pro občany pracovat a kdo jen lacině kritizovat a lhát ve snaze vzbudit lítost a soucit.

Bylo to dlouhé, ale zastupitelstvo nakonec úspěšně dovolilo kontrolní výbor tak, že v něm opozice má nejen většinu, ale i předsedkyni.

Členové TOP09 a kandidáti za uskupení „Sousedé“ sice opakovaně navrhovali stále stejného pirátského kandidáta (i když opakovaně nezískal dostatek hlasů), nakonec i opustili jednání zastupitelstva, protože z čeho nekouká senzace a možnost politického kapitálu, to je zjevně nezajímá.

Záznam včerejšího jednání bude již v nejbližších dnech zveřejněn v archivu - pokud budete chtít sledovat, je to dlouhé, končili jsme až v jednu hodinu ráno.

Jiří Zajac

starosta MČ Praha 14