Mgr. Petr Měšťan

pokladník místního sdružení
místopředseda oblastního sdružení

Životopis

Petr Měšťan (14. března 1979, Brandýs nad Labem) je český politik a učitel na základní škole, od února 2020 starosta MČ Praha 20 (Praha 9, Horní Počernice), od roku 2021 člen místního sdružení ODS Praha, Horní Počernice. Do politiky vstoupil v roce 2010, kdy byl zvolen v komunálních volbách jako nestraník za subjekt „Nezávislé Horní Počernice“ zastupitelem městské části Praha 20 (Praha 9, Horní Počernice). 

Vystudoval obor Učitelství tělesné a technické výchovy pro 2. stupeň základní školy na Pedagogické fakultě Univerzity Karlovy v Praze.

V letech 2004 až 2020 vyučoval tělesnou a technickou výchovu na 2. stupni Základní školy Ratibořická v Horních Počernicích. Od roku 2020 se na téže škole zabývá už jen technickou výukou.

Je ženatý, jeho ženou se stala v září roku 2005 Markéta Nováková, se kterou se jim v lednu roku 2008 narodil syn Kristián a v červenci roku 2014 dcera Marie Anna. Je sportovním nadšencem a příznivcem aktivního, zdravého a svobodného pohybu. 

Je zastáncem myšlenky, že lidé musí vždy cítit, že mají společný zájem a političtí lídři musí být připraveni spolupracovat. Jenom na základě respektu lze dosáhnout vzájemného dorozumění. V rámci své funkce starosty se snaží pomáhat občanům se zkvalitněním a zjednodušením života. Usiluje zvláště o to, aby se staly Horní Počernice lepším místem, ve kterém se dobře žije, vyrůstá i podniká. 

„Každý problém má řešení, když máte vizi a jste na ní ochotni pracovat,“ říká s oblibou.