9. října 2019

ČR musí být země, která vítězí, představujeme kampaň za změnu

(www.ods.cz) ​​​​​​​Občanští demokraté dnes představují novou kampaň za změnu s ústředním heslem: ZEMĚ, KTERÁ VÍTĚZÍ. Součástí kampaně je představení tří principů slušného vládnutí a pěti programových priorit.

„V příštích týdnech a měsících budeme představovat a vysvětlovat, jaké chceme Česko. Nabízíme 3 principy: pro slušné vládnutí, pro rozumné hospodaření a pro ochranu hodnot a politických cílů listopadu 89. Nabízíme 5 programových priorit a cílů, aby byla Česká republika zemí, která vítězí,“ uvedl předseda ODS Petr Fiala.

„Zaměříme se na sociální a důchodovou politiku. Slibujeme, že porazíme obžerství státu. Slibujeme skutečnou reformu státu, aby bylo méně byrokracie. Aby byly děti připraveny lépe na nové výzvy, než jsou dnes, máme jako prioritu kvalitní školství. A nakonec: ODS dnes vytahuje i zelenou kartu.

Ústředním heslem kampaně je ‚Země, která vítězí‘. Vítězit se dá nejen ve sportu, ale i v dějinách. Naší zemi se to vícekrát podařilo, nakonec samotný vznik byl velkým vítězstvím. V tomto období si připomínáme také jedno vítězství: 30 let svobody. A my chceme, aby série vítězství pokračovala. Abychom byli zemí, která vítězí. Bohužel, v posledních letech vidíme, že země pod levicovou vládou stagnuje: připravují se deficitní rozpočty, vláda dosud nesplnila a ani se nechystá splnit žádný ze svých velkých slibů – nebude velká daňová reforma, která by zjednodušila a případně snížila daně, nebude žádná zásadní důchodová reforma, nevidíme zde žádný pokus o rozumnou sociální politiku, není zde žádná reforma státu, žádné snižování úředníků.

S naší kampaní a našimi návrhy přicházíme, aby lidé jasně viděli, že je zde programová a politická alternativa, která ví, jak posunout zemi kupředu,“ dodal Petr Fiala.

Kampaň za změnu – ZEMĚ, KTERÁ VÍTĚZÍ

Petr Fiala

předseda ODS