12. června 2018

Alexandra Udženija: Hnutí ANO pokračuje v šikaně podnikatelů a živnostníků. Zavedení 3. a 4. vlny EET odmítáme

(www.ods.cz) Vláda zítra projedná zavedení třetí a čtvrté vlny EET. Podle 1. místopředsedkyně ODS Alexandry Udženija tak hnutí ANO pokračuje v šikaně podnikatelů a živnostníků. Občanští demokraté podle ní takový návrh nepodpoří, naopak navrhnou zrušení celého systému elektronické evidence tržeb.

„Zavádění třetí a čtvrté vlny EET jen dokazuje, že chce hnutí ANO pokračovat v šikaně podnikatelů a živnostníků. Ústavní soud zrušil právě tu část zákona o EET, která se náběhu třetí a čtvrté vlny týká. Jako jeden z hlavních argumentů uvedl Ústavní soud přiměřenost regulací a legislativy. EET ale přiměřená není. Obzvlášť vůči živnostníkům, kterých se má ve třetí a čtvrté vlně týkat. Jediným správným řešením, které povede k lepšímu výběru daní, je přehledný a jednoduchý daňový systém a nízké daně – přesně to, co ODS nabízí a aktivně prosazuje v Poslanecké sněmovně. Další fázi EET nepodpoříme, místo toho navrhneme zrušení celého systému evidence tržeb,“ uvedla první místopředsedkyně ODS Alexandra Udženija.
Alexandra Udženija

1. místopředsedkyně strany
expertka pro rozvoj ekonomiky a podnikatelského prostředí
předsedkyně klubu zastupitelů za ODS při ZHMP