10. dubna 2018

ANO zavedlo ČR do politické krize. Proto jsem požádal prezidenta Zemana o schůzku

(www.ods.cz) Předseda ODS Petr Fiala na tiskové konferenci oznámil, že neschopnost hnutí ANO sestavit funkční vládu s důvěrou Poslanecké sněmovny zavedla Českou republiku do politické krize. Dodal, že na tahu je nyní Miloš Zeman, a proto ho dnes požádal o schůzku.

 
„Více než pět měsíců po volbách tu stále máme jen jednobarevnou menšinovou vládu hnutí ANO, která nemá důvěru Poslanecké sněmovny, existuje jen díky toleranci prezidenta republiky a tiché hlasovací koalici s KSČM a SPD. Tím hnutí ANO zavedlo Českou republiku do politické krize a na samou hranici respektování ústavních principů, jak má vznikat a působit vláda,“ uvedl předseda ODS Petr Fiala.
 
„V tuto chvíli je na tahu prezident Miloš Zeman, jehož ústavním právem a povinností je pověřit sestavením vlády osobu, u níž jsou zjevné předpoklady vést jednání, navrhnout a řídit vládu demokratických principů s důvěrou Poslanecké sněmovny. Dnes ráno jsem proto pana prezidenta požádal o schůzku, abych zjistil, jak celou situaci vidí a jaké má pro ni řešení,“ doplnil předseda občanských demokratů.
Petr Fiala

předseda ODS