4Bodový plán proti krizi

Čtyřlístek pro zvládnutí krize

Programové týmy

Programové týmy pracují na přípravě programových priorit.

Plníme program

Co navrhujeme a prosazujeme v Parlamentu

KALENDÁŘ AKCÍ

Setkání, vystoupení, diskuse... Přehledně den po dni

#ODScz Živě

ODScz

RT @Jan_Skopecek: OSVČ jsou nejohroženější skupina a je jim třeba poslat okamžitou finanční injekci, jinak nepřežijí! Stát by je měl… https://t.co/q2r5681ECV

ODScz

RT @munzar_vojtech: Vláda se vlamuje do soukromoprávních vztahů a přesouvá problém platební neschopnosti na pronajímatele. Ti ale dále… https://t.co/VNqPnBnAj8

ODS

Jana Černochová: „Jiří Kůs, předseda Asociace nanotechnologického průmyslu ČR, se na poslance obrátil dopisem, ve kterém připomíná, že ČR má jedinečné know-how v oblasti aplikovaných nanotechnologií. Například české nanovlákenné respirátory jsou světovou špičkou. Máme zkrátka firmy a vědecká pracoviště, které dokáží velice rychle vyrábět to, co je nyní nejvíce zapotřebí – ochranné pomůcky pro zdravotníky. Proto vždy, když sleduji přílet letadla z Číny, není mi úplně dobře u srdce. A když jsem teď zaznamenala, že Ministerstvo obrany bude nakupovat roušky, respirátory, ochranné obleky, brýle a ventilátory za více než 54 milionů korun přes agenturu NSPA, bylo mi z toho opravdu smutno. Je naprosto tragické, že stát není schopen podchytit kapacity českého průmyslu a využít je ve stávající krizi. Konečně vznikla alespoň pod ústředním krizovým štábem skupina, která se má zapojováním českého průmyslu zabývat. Je to ovšem pozdě. Jak pomůže českému státu to, že utratí stovky milionů korun v Číně? Nijak. Naopak, peníze utracené v ČR, v českých firmách a vědeckých institucích zde i většinou zůstanou a zvýší se tím náš exportní potenciál nyní a zejména, až krize pomine. To, co naše firmy potřebují, jsou zakázky, ne milodary. Stát nutně potřebuje, aby firmy fungovaly, vyráběly a zaměstnávaly. Je to jednoduchý koloběh. Apeluji proto na vládu, aby české společnosti, firmy a podnikatelé byli při dodávkách v současnosti více preferovaní a zapojení. Neuvěřitelně mrháme jejich potenciálem. Co dokážeme vyrobit a využít doma, to nám již zůstane.”

ODScz

https://t.co/goCAwKb3Dv Místo předchoz. posouzení PS PČR, zda je odklad nutný např. z obavy kumulace osob ve voleb.… https://t.co/9UynHkxTDd

ODScz

Je dobře, že vláda prosadila náš návrh, aby banky umožnily odložit splátky hypoték a úvěrů. Nic jistého ale pořád n… https://t.co/xMpmwuERE2

ODScz

RT @Vystrcil_Milos: Dnes v 16:30 mi bylo oznámeno, že můj test na koronavirus je negativní. Zároveň mi končí období karantény, neboť ji… https://t.co/97sQAsfI93

ODS

České firmy zvládnou výrobu ochranných pomůcek! Proto připravujeme platformu ‚Vyrábějme v Česku‘. Martin Kupka: „Obce a města začala lidem pomáhat mnohem dřív, než přišla jakákoli pomoc od státu a krajů. Dobré fungování samospráv je jednoznačně příznivá zpráva současné krizové situace. To, co obce mají, si pořídily především samy a za pomoci dobrovolníků, kterým snad není možné dostatečně poděkovat. Potvrdil to i výzkum, který jsme si mezi starosty a místostarosty udělali. Vedle nedostatku materiálu si stěžují na zmatek, nejasné a opožděné informace. Z obcí zaznívá požadavek na koordinaci nákupu, a to od českých firem, které deklarují připravenost, ale stát s nimi nekomunikuje. Proto připravujeme spolu s Hospodářskou komorou a Svazem měst a obcí platformu ‚Vyrábějme v Česku‘, která by českým firmám a obcím pomohla.“

ODScz

RT @vrecionova: První důležitý verdikt. Vláda si nemůže dělat, co chce, ani v nouzovém režimu CTK: Vlada podle soudu pri odlozeni… https://t.co/PmnL3QbEWA

ODScz

RT @P_Fiala: Nouzový stav může být pokušení. Vidíme, že někteří ministři už zkouší, co projde. Snahou nás všech musí být co nejr… https://t.co/OqrKvRE4QX

ODS

Už jste viděli sérii Zeptejte se sousedů s Martin Kupka? Podívejte se na setkání s Markem Štrynclem, violoncellistou, dirigentem a uměleckým vedoucím souboru Musica Florea.

ODS

„Podnikatelům fixní náklady nezmizí. O tom bychom měli mluvit, Nejde o to, čí je to návrh, jde o záchranu co nejvíce pracovních míst. Musíme spolu mluvit, to se ze strany vlády zatím neděje. My se inspirujme se v Dánsku, kde se domluvili, že podle toho, v jaké budou ztrátě, budou kompenzovat fixní náklady podnikatelům.“ Poslechněte si Zbyněk Stanjura v Události, komentáře

ODS

Petr Fiala: „Když jsem včera po zasedání vlády viděl v médiích titulky “Vláda schválila 25 tisíc korun pro OSVČ!”, říkal jsem si, že vládě konečně došlo, že situace je vážná a rozhodla se ji řešit. Pak jsem si ale přečetl podmínky, za nichž má živnostník 25 tisíc od státu získat. Je to vlastně výsměch. Porovnávat meziročně tržby, a ne zisk je úplný nesmysl. Tuto podmínku splní málo živnostníků, je zbytečně diskriminující a my se s ní nesmíříme. Vláda místo toho, aby rychle pomáhala nejohroženějším, jen vymýšlí způsoby, jak pomoc co nejvíce omezit. ODS navrhovala kompenzaci za propad příjmům všem OSVČ ve výši 30 tisíc a na tom budeme i nadále trvat. stejně tak na tom, aby tato kompenzace nepodléhala zdanění a lidé o ni mohli požádat z domova a nemuseli chodit na finanční úřad. To je správná cesta jak rychle pomoci.”

Aktivita Podpořte nás

Vstupte do ODS

Chcete se aktivně zapojit do politiky, ovlivňovat dění kolem sebe, diskutovat o různých tématech? Staňte se členem ODS a pojďte s námi do toho!

Staňte se podporovatelem

Pojďme politiku zlepšovat společně! Nejjednodušší krok k tomu, jak nás podpořit, je zaregistrovat se mezi podporovatele občanských demokratů.

Finanční dar

Nyní víc než kdy jindy potřebuje pravicová politika vaši podporu. Pomozte posunout věci správným směrem a podpořte ODS příspěvkem na transparentní účet!

Newsletter

Chcete pravidelně dostávat informace o dění v ODS a o tom, co je nového? Zaregistrujte se zde k odběru našeho newsletteru Novinky ODS.