Ing. Bc. Ivana Horká

*1962

Politická příslušnost: BEZPP

Životopis

Ing. Bc. Ivana Horká je rodačka z Velkého Meziříčí, kde dodnes žije. Je novinářkou a podnikatelkou, se starším synem vydává vlastní tištěný týdeník. Žurnalistice na Vysočině se věnuje více než 25 let.

Vystudovala ekonomii na Mendelově univerzitě v Brně (dříve Vysoká škola zemědělská), dějiny umění na Filozofické fakultě Masarykovy univerzity a pedagogické vzdělání potřebné k učitelství na středních odborných školách získala na Karlově univerzitě v Praze.

V roce 2020 kandidovala jako nezávislá do Senátu v obvodu č. 51 - Žďár nad Sázavou. Získala úctyhodných 6 853 hlasů, což znamenalo 19,93 % a třetí místo. Poté dostala nabídku kandidovat do Sněmovny za koalici SPOLU na Vysočině. Chce dále hájit konzervativní a křesťanské hodnoty a prosazovat program, pro nějž jí voliči dali svoje hlasy.

Ve Velkém Meziříčí je členkou Komise kulturní a cestovního ruchu při Radě města. Angažuje se též v Místní akční skupině (MAS MOST Vysočina) podporující rozvoj venkova.

Je autorkou knihy 100 let periodika Velkomeziříčsko, organizátorkou a moderátorkou různých akcí, zpěvačkou a kytaristkou, působila v několika kapelách a natočila dvě CD. Podílela se také na znovuobnovení folklórní tradice v regionu Moravské Horácko.

Její největší zálibou je umění a (duchovní) kultura, pěstování květin a móda. Nedílnou součástí jejího života je aktivní pobyt v přírodě, nejraději se psem, a provozování rekreačních sportů, zejména jízda na kole a in-line bruslích či lyžování.