21. ledna 2014

ODS má nové vedení, místopředsedou zvolen Miloš Vystrčil

Senátor Miloš Vystrčil byl na 24. Kongresu ODS zvolen místopředsedou ODS. Dalším zástupcem našeho kraje ve vedení strany je nový člen Výkonné rady, velkomeziříčský starosta Radovan Necid.

Do čela strany delegáti zvolili politologa a někdejšího rektora Masarykovy univerzity prof. Petra Fialu. „ODS je zpět,“ vzkázal voličům nový předseda občanských demokratů. Ve svém projevu pak představil pohled na budoucí podobu ODS: „Žádná jiná síla v této zemi se tak důsledně nebude stavět za zájmy českých občanů, jako my. ODS, jakou vám nabízím, bude vést českou pravici a bude jednou z nejvýznamnějších politických sil v zemi. Postaví se čelem k nebezpečí nových populistických hnutí a bude přesvědčivým a obávaným protipólem levicových stran.“

V novém vedení se Miloš Vystrčil chce soustředit na přípravu strany na komunální a senátní volby. Za klíčové považuje, aby strana získala zpět svou důvěryhodnost. „Musíme připravit kvalitní program, který musí veřejnosti představovat věci znalí a důvěryhodní lidé. Bez toho to nepůjde,“ říká Vystrčil. Právě tímto směrem vykročili na kongresu občanští demokraté, když kompletně obměnili vedení.

Vedle Miloše Vystrčila se tak místopředsedy strany stali europoslanec Jan Zahradil v pozici prvního místopředsedy a v pozici řadových místopředsedů starosta středočeských Líbeznic Martin Kupka, europoslanec Evžen Tošenovský a poslanec a primátor Olomouce Martin Novotný.

Kongres ODS proběhl 18. a 19. ledna v Olomouci.

Kontakt:

RNDr. Miloš Vystrčil
Senátor za Jihlavsko, Třešťsko, Telčsko, Dačicko a Slavonicko
Místopředseda ODS
Tel: +420 606 767 544
Email: milos@vystrcil.cz   
www.vystrcil.cz

Fotografie Miloše Vystrčila v tiskové kvalitě jsou dostupné zde: www.vystrcil.cz/z-ivotopis-c4

Štítky:
tisková zpráva