9. března 2013

Tisková zpráva RS ODS Vysočina z 9.3.2013

Sobotní regionální sněm občanských demokratů na Vysočině zvolil nového krajského předsedu. V tajné volbě se jím stal senátor a bývalý krajský hejtman Miloš Vystrčil. Hlasovalo pro něj 56 delegátů sněmu z celkových 70.

Delegáti také odvolali dva zástupce Jihlavska z regionální rady a nahradili je opět v tajné volbě novými tvářemi. Jihlavský okres tak v nejvyšším krajském vedení ODS budou zastupovat Vladimír Bílek a Jan Dršata. 

„Naším úkolem je dnes zejména příprava na volební rok 2014. Kandidátky ODS musí být místem pro lidi, kteří už prokázali svoji schopnost srozumitelně vysvětlovat program ODS, schopnost oslovit veřejnost a nabídnout své dobré jméno a dobrou práci," řekl Miloš Vystrčil.

ODS na Vysočině neměla předsedu od listopadu 2012, kdy na tuto funkci po prohraných krajských volbách rezignoval europoslanec Ivo Strejček. Poté krajskou organizaci vedl místopředseda Stanislav Cejpek, který měl za cíl připravit dovolbu nového předsedy. 

Také mandát stávajícího vedení je časově omezený. Na podzim totiž proběhne řádný regionální sněm, který bude mimo jiné také volit krajské vedení strany na příští dvouleté období.

Bližší informace:
Miloš Vystrčil
předseda RS ODS Vysočina
tel. 606 767 544
milos@vystrcil.cz

Štítky:
tisková zpráva