1. března 2013

Odmítám nový zákon o obcích

Nový zákon o obcích, v jeho aktuálně navržené podobě, ODS nepodpoří – ujistila starosty během své návštěvy Kraje Vysočina místopředsedkyně ODS a předsedkyně Poslanecké sněmovny Miroslava Němcová.

 
„Chci uklidnit starosty, že návrh zákona o obcích v podobě, v jaké ho nyní projednává Poslanecká sněmovna, já nepodpořím. Tato vláda administrativní zátěž odstraňuje a ne zvyšuje. Není důvod, abychom takto navrženým zákonem komplikovali starostům jejich práci,“ zdůraznila Miroslava Němcová.
 
Místopředsedkyně ODS se v pátek dopoledne setkala spolu s premiérem a předsedou ODS Petrem Nečasem s podnikateli z regionu; navštívila nové sociální zařízení Stříbrné terasy a debatovala se zástupci neziskových organizací. Odpoledne pak navštívila Velké Meziříčí, bylo to poprvé, kdy do města zavítala úřadující předsedkyně či předseda Poslanecké sněmovny; setkala se se starostou města, navštívila domov pro seniory a bezmála dvě hodiny debatovala se členy ODS.
 
Na pracovní návštěve Vysočiny byl v pátek také premiér a předseda ODS Petr Nečas, Zbyněk Stanjura, ministr dopravy, Eva Bartoňová, náměstkyně ministra školství, mládeže a tělovýchovy a František Mikeš, náměstek ministryně kultury. Už ve čtvrtek večer zasedala v Jihlavě Výkonná rada ODS, na kterou navázala debata s bezmála dvěma stovkami občanských demokratů z Vysočiny.
Miroslava Němcová

předsedkyně Poslanecké sněmovny PČR
místopředsedkyně strany