1. března 2013

Financování vysokých škol a regionálního školství hlavní témata návštěvy Evy Bartoňové v Jihlavě

Jednání o financování vysokých škol a regionálního školství patřila k hlavním tématům pracovní návštěvy Evy Bartoňové, náměstkyně ministra školství, mládeže a tělovýchovy na Vysoké škole polytechnické a Soukromé vyšší odborné škole sociální v Jihlavě.

 
„Na Soukromé vyšší odborné škole sociální jsme mluvili mimo jiné i o tom, jak by škola mohla využít zákon o dalším vzdělávání,“ říká Eva Bartoňová, náměstkyně ministra školství, mládeže a tělovýchovy. „Se starosty jsme rozebírali, jak jim můžeme pomoct s regionálním školství. Na ministerstvu můžeme mít pocit, že jsou to jasná témata, ale o to důležitější je bavit se o nich přímo se starosty a lidmi ze školství.“
 
Na pracovní návštěvě Vysočiny byl v pátek také premiér a předseda ODS Petr Nečas, Miroslava Němcová, místopředsedkyně ODS a předsedkyně Poslanecké sněmovny, Zbyněk Stanjura, ministr dopravy a František Mikeš, náměstek ministryně kultury. Už ve čtvrtek večer zasedala v Jihlavě Výkonná rada ODS, na kterou navázala debata s necelými dvěma stovkami občanských demokratů z Vysočiny.