17. ledna 2023

360° CNN Prima News

(CNN Prima News) První místopředsedkyně poslaneckého klubu ODS Eva Decroix v pořadu 360° na CNN Prima NEWS kritizovala, že předseda hnutí ANO Andrej Babiš nedorazil na schůzi k vyslovení nedůvěry vládě. „Nevím, co jiného má na práci, proč se zrovna dnes šel podívat na korunovační klenoty,“ uvedla. Členové vládní koalice přitom dříve kriticky zmiňovali, že si Babiš ze schůze udělá kampaň pro druhé kolo prezidentských voleb.

Celou debatu s Evou Decroix můžete zhlédnout na CNN Prima News.

Během schůze se ale následně objevila kritika, že Babiš nepřišel a místo toho se šel podívat na vystavené korunovační klenoty. „Evidentně je to kampaň. Pokud by to byla práce, byl by Andrej Babiš ve Sněmovně, jeho práce je být poslancem,“ zdůraznila v pořadu 360° Eva Decroix s tím, že když se Babiš domnívá, že vláda koná špatně, měl vést dialog na schůzi. Dodala, že jeho neúčast vysílá obrázek o přístupu, který má ke své práci.

Decroix následně připomněla, že podle ní Babiš tráví v práci málo času. „Vy si dokážete představit, že budete zaměstnávat někoho, a dokonce ho postavíte na čelní místo, aby se stal prezidentem, jehož vztah k práci je takový, že do práce nechodí ani na 15 procent a nechodí ani na takové události, jako je schůze k nedůvěře vlády? Kdy jindy by měl chodit do práce?“ ptala se Decroix.

Eva Decroix

1. místopředsedkyně poslaneckého klubu PČR