5. května 2022

CNN Prima News: Vláda se snaží řešit energetickou krizi nebo válku na Ukrajině, ale protože má opozice jiný názor, tak se přeci nebude bavit o kompromisu

(CNN Prima News) Šéf Senátu Miloš Vystrčil (ODS) v pořadu 360° hájil kroky vládní koalice v Poslanecké sněmovně. „Vláda se snaží řešit energetickou krizi nebo válku na Ukrajině, ale protože má opozice jiný názor, tak se přeci nebude bavit o kompromisu,“ podotkl. Poslanec hnutí ANO Jaroslav Bžoch však uvedl, že by si vláda měla určit priority.

Celou debatu s Milošem Vystrčilem můžete zhlédnout na CNN Prima News.

Vláda a koalice nadále nedokážou najít společnou řeč na půdě Sněmovny. Řada občanů namísto toho sleduje jednání, která trvají i několik dní, a přesto nemají žádný výsledek.

Podle Miloše Vystrčila vláda důležité věci řeší. „Vláda se snaží řešit problémy, které máme. Pokud má opozice jiné řešení, tak ať je předloží. Následně se o nich bude diskutovat a hledat kompromis. Jestli to dělá, tak to ke kompromisu nevede. Navrhují řešení, která jsou na úkor budoucnosti. Měla by vycházet z reality, nebo ji budeme ignorovat,“ reagoval.

Šéf Senátů však uvedl, že pokud návrh není opozici pochuti, tak ho prostě nepodpoří. „Vláda se snaží řešit vysoké ceny energií, situaci na Ukrajině, vysoké ceny potravin a zboží. Ale protože má opozice zase jiný názor, tak se přeci nebude bavit o kompromisu. Dnes čtrnáct miliard zdravotní péči neohrožuje, nakonec to bylo všemi uznáno,“ reagoval na zmíněnou částku ze zdravotnictví.

Následně připomněl, že návrhy opozice nejsou řešením, ale jen posunutím problému do budoucnosti. „Jak to děláte doma, když řešíte konkrétní problém? Sáhnete do rezerv, když je máte. Když už není, tak situaci řešíte znovu,“ uvedl. 

Miloš Vystrčil

předseda Senátu PČR