12. října 2021

CNN Prima News: Máme čtyři týdny na to zjistit, zda je Zeman způsobilý být prezidentem

(CNN Prima News) Předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS) v pořadu 360° na CNN Prima NEWS řekl, že má o zdravotním stavu hospitalizovaného Miloše Zemana stejné informace jako široká veřejnost. Prezidentskou kancelář však požádá o bližší informace, aby bylo jasnější, zda je Zeman schopen i nadále vykonávat svůj úřad. Napovědět prý může i to, zda hlava státu svolá do 30 dní od voleb novou Poslaneckou sněmovnu, což je jeho ústavní povinností.

Celý rozhovor s Milošem Vystrčilem můžete zhlédnout na CNN Prima News.

Prezident má podle Ústavy do 30 dnů od voleb svolat novou Sněmovnu. Pokud tak neučiní, sejde se dolní komora Parlamentu. Prezident Miloš Zeman je aktuálně hospitalizován v Ústřední vojenské nemocnici (ÚVN) a kolem jeho zdravotního stavu panuje řada otazníků.

Prezidentské kanceláři s otázkou na Zemanův stav napíše oficiální dopis. „Považuji za korektní a citlivé to udělat písemně, aby si kancelář prezidenta uvědomila, že v některých případech komunikuje nešťastně,“ řekl ve vysílání CNN Prima NEWS Miloš Vystrčil. „Ať odpoví, nebo ne, je to nějaká informace,“ konstatoval předseda horní komory Parlamentu.

Miloš Vystrčil

předseda Senátu PČR
místopředseda strany