10. října 2020

Události ČT

(ČT 1) Hostem hlavní zpravodajské relace Události České televize byl v živém vstupu předseda Senátu a místopředseda ODS Miloš Vystrčil.

Celý rozhovor s Milošem Vystrčilem můžete zhlédnout na ČT1.

Jakub ŽELEZNÝ, moderátor:
Teď je hostem stávající předseda
Senátu Miloš Vystrčil. I vás zdravím a i vás ptám jako předsedy Senátu myslíte, že svými docela výraznými, jak jsme slyšeli i kolegy z jiných stran oceňovaným postoji ve vaší funkci jste si zajistili důvěru a budete pokračovat v čele horní komory?

Miloš VYSTRČIL, předseda Senátu /ODS/:
Dobrý večer z Prahy. To se uvidí, jak říkal pan předseda Rakušan, povedeme o tom jednání. Já bych na úvod chtěl také poděkovat všem voličům co přišli k volbám. Poděkovat těm co nás podpořili. A zároveň poděkovat i těm
senátorům, kteří neuspěli a skončili. Tady si dovolím aspoň jedno jméno jmenovat já bych chtěl poděkovat Milanu Štěchovi, protože je to vlastně poslední ze senátorů, který je členem Senátu od začátku a odvedl, bych řekl, velmi dobrou službu pro občany České republiky a pro český Senát.

Jakub ŽELEZNÝ, moderátor:
A teď otázka na vás jako na místopředsedu
ODS, podobná jako na pana předsedu Rakušana. Co vám jako síle, která se snaží zaujmout přední místo mezi opozicí, ukázaly výsledky před volbami sněmovními a i vás poprosím, abyste neříkal, že jsou daleko.

Miloš VYSTRČIL, předseda Senátu /ODS/:
Ukázaly naději. Naději, že pokud budeme spolupracovat a pokud budeme schopni se domluvit, že je možné, aby opozice v příštích volbách do
Poslanecké sněmovny zvítězila. Je teď před námi, zda tento kladný pozitivní signál našich voličů dokážeme zúročit, anebo zda se začneme dohadovat o tom, kdo by měl, kde být nebo nebýt a jakým způsobem bychom měli spolupracovat.

Jakub ŽELEZNÝ, moderátor:
I vám děkuji, pane předsedo, za odpovědi, na shledanou.

Miloš Vystrčil

předseda Senátu PČR
místopředseda strany