3. dubna 2020

ODS: Živnostníci nemůžou dál čekat, podpůrná opatření pro OSVČ chceme projednat přednostně

(www.ods.cz) Občanští demokraté chtějí ve Sněmovně projednat přednostně opatření směřující k podpoře OSVČ, podle šéfa poslanců ODS Zbyňka Stanjury potřebuje právě tato skupina lidí podporu co nejrychleji. Předseda Senátu Miloš Vystrčil potvrdil, že horní komora je připravena se sejít kvůli schválení těchto opatření v příštím týdnu. Snahou je, aby velikonoční svátky neprodloužily čekání živnostníků na pomoc, když vláda předkládá návrhy až nyní.

„Vláda s opatřeními na podporu živnostníků a podnikatelů dlouho otálela, tato nejohroženější skupina ale nemůže déle čekat. Ve Sněmovně proto navrhneme, abychom podpůrná opatření pro OSVČ projednali přednostně jako první bod tak, aby je předseda Sněmovny mohl do Senátu poslat co nejdříve,“ říká předseda poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura.

„Jednáme se všemi senátorskými kluby, abychom byli schopni se operativně sejít už v příštím týdnu a podporu živnostníkům schválit v co nejkratším možném termínu. Jsme si vědomi toho, že právě na živnostníky a podnikatele dopadá koronavirová krize nejvíce, a proto chceme co nejrychleji pomoci,“ vysvětluje předseda Senátu Miloš Vystrčil.