5. února 2024

Události, komentáře ČT24

(ČT 24) Ministr pro evropské záležitosti Martin Dvořák (STAN) se jmenováním zmocněnce pro vstup do evropského mechanismu směnných kurzů ERM II a přijetí eura snaží rozehrát vnitrokoaliční hru, řekl místopředseda poslaneckého klubu ODS Jan Skopeček v Událostech, komentářích České televize. Podle něj jde o „partyzánštinu“.

Celou debatu s Janem Skopečkem můžete zhlédnout na ČT.

Skopeček podotkl, že Dvořák nejmenoval vládního zmocněnce, toho by musel navrhnout ministr financí a následně schválit vláda. „Pan ministr žádného vládního zmocněnce pro euro nejmenoval. Na jednoho ze svých poradců ukázal a snaží se rozehrát tuto vnitrokoaliční hru,“ prohlásil. Podle něj muselo být Dvořákovi jasné, že jeho „partyzánský“ krok vyvolá v koalici pnutí. Hází tím do koaliční spolupráce vidle, řekl Skopeček také, protože tím nahrává opozici, která jinak podle něho mnoho témat ke kritice nemá. „Ve finále tady skutečně nejde o euro, tady jde o pokračování kampaně STAN,“ prohlásil Skopeček.

Podle Jana Skopečka tím ale dokonce ohrožuje stabilitu vlády a chtěl tím pouze ukázat, že STAN si umí „dovolit“ na silnější koaliční subjekty.

Jan Skopeček

místopředseda Poslanecké sněmovny
místopředseda poslaneckého klubu ODS
poslanec PČR
ekonomický expert ODS
předseda ODS Hořovice