7. listopadu 2023

CNN Prima News: Izrael měsíc ve válce

(CNN Prima News) Jak moc za poslední týdny zesílily tendence k antisemitismu v západních zemích? Na to měli ve vysílání CNN Prima NEWS velmi rozdílný názor europoslanci Mikuláš Peksa (Piráti) a Veronika Vrecionová (ODS). Podle ní pirátský politik celou věc nebezpečným způsobem relativizuje.

Celou debatu s Veronikou Vrecionovou můžete zhlédnout na CNN Prima News.

Ve velkých městech Evropy, Severní Ameriky i Austrálie se v posledních dnech uskutečňují masivní propalestinské protesty, během nichž účastníci často místo solidarity s civilisty v Gaze otevřeně či skrytě hovoří o nenávisti vůči Izraeli a Židům, nebo dokonce vyzývají k jejich likvidaci.

Podle Veroniky Vrecionové pirátský europoslanec Peksa v diskusi současný problém bagatelizuje. „Co řekl pan Peksa, je nebezpečná relativizace. Určitě se potýkáme s problémy, pokud jde o pravicové radikály. Bezpečnostní složky všech evropských zemích ale v tomto případě dokážou ihned zakročit. Nicméně současná vlna – právě ta nenávist k Židům a antisemitismus – se vůbec nedá srovnat s nějakými pravicovými bojůvkami, které od druhé světové války v Evropě nehrály takovou roli,“ uvedla Veronika Vrecionová.

Veronika Vrecionová

předsedkyně europoslaneckého klubu ODS
členka Programového týmu ODS zemědělství