9. října 2023

Události, komentáře Speciál: Dva roky od voleb

(ČT 24) Vláda se podle ministra dopravy a místopředsedy ODS Martina Kupky dokázala v uplynulém období vypořádat s vážnými energetickými hrozbami a pomohla tak i domácnostem. Řekl to ve speciálu diskusního pořadu Události, komentáře ČT24.

Celou degatu s Martinem Kupkou můžete zhlédnout na ČT24.

Podle Kupky bylo Česko jednou z prvních zemí, která poskytla napadené Ukrajině pomoc a jasně tak deklarovala svou pozici. Ministr se ale obává, že se postoj opozice, co se týče podpory Ukrajině a Ukrajincům, „rozmlžil“.

„Komentář pana Havlíčka je ryze pokrytecký,“ řekl Kupka. Česká vláda se podle něj dokázala vypořádat s vážnými energetickými hrozbami. Dle Kupky se například stát dokázal oprostit od závislosti na ruském plynu. „Samozřejmě s tou situací bojují všechny evropské státy, protože odpovídají na to, jak se vypořádat s dramatickým nárůstem cen energií,“ dodal Martin Kupka s tím, že vláda dokázala pomoci domácnostem.

„Ušetřili jsme téměř tisíc pracovních míst na státních úřadech, rušíme další úřady a děláme kroky, které míří nejen k tomu, aby ušetřily úřady, ale abychom ušetřili i čas lidem tím, že zbytečných agend bude méně,“ ohradil se Kupka.

Martin Kupka

ministr dopravy