15. září 2023

CNN Prima News: Další zvyšování daní? Nepřijatelné

(CNN Prima News) Hostem diskusního pořadu K věci na CNN Prima News byl místopředseda Poslanecké sněmovny Jan Skopeček. Hnutí STAN by si mělo rozmyslet své nápady na další rozšíření sektorových daní, pokud nechtějí ohrožovat důvěru veřejnosti vládě, řekl místopředseda Sněmovny Jan Skopeček (ODS) v reakci na návrhy ministra školství Mikuláše Beka (STAN) na další zdanění. Jakékoliv další navyšování daňové zátěže je podle něj nepřijatelné.

Celý rozhovor s Janem Skopečkem můžete zhlédnout na CNN Prima News.

„Další zvyšování daní nad rámec konsolidačního balíčku nebo rozšiřování windfall daně je pro mě nepřijatelné. Podobné nápady jsou ze světa sociáldemokratismu. Ministři šli do vlády, která měla za cíl konsolidovat veřejné finance, nikoliv zvyšovat objem přerozdělování. Měli by si na to rychle rozpomenout a nesnažit se vytáhnout z lidí a firem více peněz,“ uvedl Jan Skopeček pro CNN Prima NEWS.

Slova o zavedení nových daní podle něj mohou otřást důvěrou veřejnosti ve vládu. „Kvůli tomu lidé středopravicovou vládu nevolili a pan ministr Bek i další by neměli podobnými nápady podporu vládě ohrožovat,“ doplnil ekonomický expert ODS Jan Skopeček.

Jan Skopeček

místopředseda Poslanecké sněmovny
místopředseda poslaneckého klubu ODS
poslanec PČR
ekonomický expert ODS
předseda ODS Hořovice