30. srpna 2023

360° CNN Prima News

(CNN Prima News)

Celou debatu s Janem Skopečkem můžete zhlédnout na CNN Prima News.

Jan Skopeček v diskusi na CNN Prima News s poslancem Patrikem Nacherem z ANO poznamenal, že se jedná o běžnou praxi a že něčeho podobného se dopouštěla i předchozí vláda: „Kolega Nacher se tady podivuje nad tím, že plnění rozpočtu nesedí s plánem, jako kdyby to za jejich vlády bylo jinak.“ Dodal, že exministryně financí Alena Schillerová deficit schválně nafoukla, aby to pak v reálu dopadlo lépe a mohla ukazovat, jak je dobrou ministryní.

Místopředseda Poslanecké sněmovny Jan Skopeček rovněž připomněl i „nedůstojné etudy“, kdy jednotliví ministři předchozí vlády chodili „žebrat“ na ministerstvo financí za Alenou Schillerovou, aby se jejich rezortu přidalo. „Někdy tak politická kultura může být lepší, někdy horší, jako tomu bylo za předchozích vlád,“ pronesl Skopeček.

Připustil však, že současný schodek bude obrovský, a to i v případě, že se povede naplnit jeho nejnižší variantu. „210 miliard je číslo, které by nás v noci mělo budit hrůzou, že takové deficity v České republice máme, a zároveň nás motivovat s tím v následujících letech něco dělat,“ uzavřel Skopeček.

Jan Skopeček

místopředseda Poslanecké sněmovny