28. února 2023

360° CNN Prima News: Obstrukce ve Sněmovně

(CNN Prima News) Místopředseda Sněmovny Jan Skopeček (ODS) viní ze „znásilňování“ opozici, která podle něj pomocí výrazných obstrukcí blokuje zákon o jednacím řádu dolní komory Parlamentu. Debata začala v dolní parlamentní komoře v úterý dopoledne.

Celou debatu s Janem Skopečkem můžete zhlédnout na CNN Prima News.

„Jestli je něco znásilňování, tak je to blokování a totální paralyzace zákona o jednacím řádu Sněmovny. To se tady dlouhodobě děje ze strany opozice. Musím ale uznat, že u pana místopředsedy Havlíčka dnes nešlo o obstrukci,“ řekl k jednání Poslanecké sněmovny její místopředseda Jan Skopeček.

Skopeček zmiňuje, že jsou úpravy valorizace nutné kvůli udržitelnosti systému. „Teď máme inflaci, kterou tehdy nikdo z expertů neočekával. Kdybychom nyní nezatáhli za brzdu, tak prohloubíme deficit o desítky miliard. To si nemůžeme dovolit. Penzijní systém by zkolaboval. Potřebujeme na důchody prostředky nejen letos, ale musíme zajistit udržitelnost i pro dnešní třicátníky či čtyřicátníky,“ uvedl ekonomický expert ODS a místopředseda Poslanecké sněmovny Jan Skopeček.

Jan Skopeček

místopředseda Poslanecké sněmovny
místopředseda poslaneckého klubu ODS
poslanec PČR
ekonomický expert ODS
předseda ODS Hořovice