Ing. Erik Jahnický, MBA, DBA

Přispět na kampaň

Politická příslušnost: BEZPP

Životopis

Ing. Erik Jahnický, MBA, se narodil v roce 1983 v Chrudimi. V rámci pracovních a studijních povinností odcestoval v roce 2006 do Velké Británie. Po návratu ze zahraničí vystudoval ekonomii a management na Univerzitě Jana Amose Komenského v Praze. Poté získal titul MBA v oboru Leadership na Cambridge Business School v Praze a nyní pokračuje ve studiu na stejné škole oborem Executive Management.

Od roku 2010 pracoval pro české finanční instituce, kde zastával různé pracovní pozice. Momentálně vykonává pozici TOP manažera v Pardubickém kraji pro Generali Českou pojišťovnu.

Do politiky se vrhl v roce 2017, kdy se stal součástí chrudimské ODS, kde plní svoji politickou roli v různých výborech a spolcích. V loňském roce kandidoval v krajských volbách. Je členem finančního výboru města Chrudim, členem finančního výboru Pardubického kraje a členem strategického týmu pro udržitelný rozvoj města Chrudim.

Hovoří anglicky, německy a česky. Je ženatý a má dceru Lauru. Miluje cestování, rád si zajde na koncert nebo do kina a stále aktivně sportuje. Věnuje se atletice, rugby a americkému fotbalu.