Ing. Vít Steklý

Povolání: podnikatel, radní města
*1990

Přispět na kampaň

Politická příslušnost: TOP 09

Životopis

Ing. Vít Steklý se narodil v roce 1990 v Chrudimi, dětství a dospívání prožil v nedalekých Slatiňanech. Díky svým rodičům a prarodičům si vybudoval silný vztah k městu, kde vyrostl, stejně jako k místní komunitě, přírodě a kraji jako takovému.

Vít vystudoval ČVUT v Praze, kde získal nezbytné penzum vědomostí do dalšího života. Od roku 2018 sbírá zkušenosti v samosprávě města Slatiňany jako radní. Roky, které strávil studiem na Fakultě informačních technologií, ho dovedly k uvědomění, že aktivní vystupování v komunitě lidí a v místě, ke kterému má vztah, je to, co ho v životě naplňuje.

Zlomový okamžik jeho života nastal v roce 2017, kdy se mu narodil jeho prvorozený syn Michal. Léta prožitá v Praze, získané životní zkušenosti a narození potomka představovaly zásadní motivaci vrátit se na místo, které považuje za domov – tedy zpět do Slatiňan.

I přesto, že Vít úspěšně vede svoji IT firmu, kterou založil již během studií, je rodinný život nezbytnou součástí a inspirací v aktivním budování hodnot, ve které sám pevně věří.