27. července 2013

Kvalita silničních komunikací v našem kraji

Ve svých předchozích článcích jsem opakovaně upozorňoval na špatný stav silničních komunikací v našem kraji a především na dlouhodobou neschopnost politických představitelů tento současný stav měnit.

V rámci svého letního cestování po českých krajích jsem si na mnohé z toho, co jsem napsal, vzpomněl. Naposledy při cestě do Českého Švýcarska a Šluknovského výběžku, kde jsem trávil několik příjemných dní návštěvami Hřenska, Pravčické brány, skláren v Novém Boru či návštěvou zámku ve Šluknově. Při všech těchto cestách jsem musel využít svůj automobilový dopravní prostředek. Byl jsem velmi překvapen výborným stavem komunikací v tomto koutu naší republiky. Jak silnice první třídy, tak i komunikace druhých a třetích tříd na ně navazující, byly v nesrovnatelně lepším stavu, než jak je tomu u nás na Královéhradecku.

Opakovaně tedy zdůrazňuji, že nesouhlasím s rychlostí budování a oprav komunikací v našem kraji. Silnice jsou u nás na Královéhradecku v havarijním stavu, dokonce i ty páteřní (viz příjezdové komunikace do Trutnova) s celorepublikovým významem. Političtí reprezentanti jak na kraji, tak i na ministerstvu dopravy se však tímto stavem vůbec nezaobírají. Je naprostou ostudou našeho státu, že nedokáže zajistit potřebné finance na opravu silničních komunikací vedoucích do našich významných horských středisek a průmyslových center, kterým je v současné době i město Trutnov.

Daniel Rada

člen místní rady
člen regionálního smírčího výboru
zastupitel