29. října 2020

Do tendru na fotbalový stadion se přihlásilo několik zájemců

Dnes v 10 hodin skončila lhůta pro první kolo tendru na multifunkční fotbalový stadion, ve kterém byly podávány žádosti o účast do zadávacího řízení. Do něj se přihlásilo několik zájemců. Jejich počet a jména účastníků bude možné zveřejnit až současně s oznámením o výběru nejvhodnější nabídky. Nyní bude následovat posouzení splnění podmínek účasti v zadávacím řízení. Účastníci, kteří je splní, budou v druhém kole tendru vyzváni k podání předběžných nabídek.

„Máme zájemce, to je hlavní. Žádostí o účast v zadávacím řízení přišlo hned několik, většina z nich, jak to tak u velkých tendrů bývá, na poslední chvíli. Každopádně je to pro nás další důkaz, že zadávací podmínky jsou nastavené dobře a zájemci jsou připraveni s nimi pracovat,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek. Počet účastníků a jejich jména je s ohledem na probíhající zadávací řízení neveřejný. „Zveřejnění těchto údajů by v krajním případě mohlo znamenat předčasný konec celé zakázky, avšak vzhledem k tomu, že tyto údaje znají především členové hodnoticí komise, kteří předem deklarovali, že stavbu stadionu podporují, tak tento scénář nepředpokládám,“ doplňuje primátor.

„V této fázi se ještě nejedná o podávání cenových nabídek nebo návrhy technických řešení. Nyní bude nutné zkoumat, zda tito zájemci splnili kvalifikační podmínky. Pokud ano, budou vyzváni, aby podali předběžné nabídky. Po posouzení předběžných nabídek budou následovat jednání s účastníky zadávacího řízení, jejichž předmětem bude vylepšení návrhů ve prospěch zadavatele, tedy města. Následně pak budeme účastníky vybízet k finálnímu podání nabídek, které budou poté vyhodnoceny,“ říká investiční náměstek primátora Jiří Bláha. Zahájení přípravných prací na novém stadionu se v případě úspěšného tendru předpokládá v prvním čtvrtletí příštího roku.

Zdroj: Magistrát města Hradec Králové