25. srpna 2021

SPOLU: Vláda populistů a extremistů by byla devastující po všech stránkách. Přinášíme ZMĚNU, které mohou lidé věřit

(www.ods.cz) Koalice SPOLU dnes představila hlavní témata, se kterými vstupuje do podzimní části kampaně. Po úspěšné jarní fázi, která si kladla za cíl upevnit značku SPOLU na politické scéně, po masivní kontaktní kampani v podobě letních kin během prázdnin přichází koaliční partneři ODS, KDU-ČSL a TOP 09 s outdoorovou kampaní ZMĚNA, které můžete věřit. Tuto hlavní linku kampaně doplní také varianta zaměřená na hrozbu, kterou skýtá varianta vlády nedemokratických a populistických stran. SPOLU v několika heslech varuje před rozvratem a drancováním veřejných financí, před posunem na Východ, zpustošeným venkovem, zaostalým vzděláváním a likvidací podnikání.

„V těchto volbách jde o hodně. Naše koalice SPOLU je tu pro všechny, kteří nechtějí, aby naše země skončila zadlužená, rozvrácená a bez perspektivy. Stojíme před rozhodnutím, zda Česká republika porazí populismus a extremismus. Vláda populistů je drahá a devastující po všech stránkách. Zůstanou po ní rozvrácené finance, přebujelá byrokracie, zanedbaná infrastruktura, stagnující školství, rozdělená společnost a oslabená demokracie. Vláda populistů s extremisty by nás posouvala na okraj západních demokracií. To jsou hrozby, kterým čelíme. Naše koalice SPOLU nabízí řešení. Nabízíme změnu, které mohou lidé věřit. Společně dokážeme zastavit hrozby, které ohrožují naši budoucnost,“ vysvětluje lídr koalice a kandidát na premiéra Petr Fiala.

„Celé jarní měsíce jsme věnovali upevnění značky SPOLU na politické scéně a jsem rád, že se to podařilo. Dnes již nemusíme nikoho přesvědčovat, že jsme jednotní, držíme SPOLU a do voleb jdeme jako jedna strana. Skvěle nám během prázdnin fungovala kontaktní kampaň, setkávání s lidmi a každodenní ježdění našich předsedů po celé republice. Dnes jsme na předchozí měsíce navázali a představili témata, o kterých nesmíme a ani nechceme v následujících týdnech mlčet. Musíme některé hrozby jasně pojmenovat a udělat vše pro to, abychom je v říjnu SPOLU zastavili,“ dodává předseda Centrálního volebního štábu Zbyněk Stanjura.

„Politickou změnu SPOLU vezeme do regionů mezi občany, protože kontaktní kampaň je pro nás velmi důležitá. A i když jsou stále letní prázdniny a ostatní politické strany si dávají pauzu, my neztrácíme čas a náš program se snažíme představovat a plnit už nyní,“ uvádí předseda KDU-ČSL Marian Jurečka. „Jsme rádi, že se s našimi voliči můžeme po dlouhé covidové odmlce potkávat tváří v tvář. Těsně před volbami pak SPOLU s Markétou Pekarovou Adamovou a Petrem Fialou projedeme znovu všechny kraje. Začínáme 8. září v Karlovarském a Plzeňském kraji a končíme v Moravskoslezském a Olomouckém kraji 1. října. Chybět samozřejmě nebudou naši krajští kandidáti ani zástupci Mladých lidovců, TOP týmu a Mladé občanské demokracie,“ doplňuje Jurečka.

„Od okamžiku, kdy jsme SPOLU podepsali memorandum o spolupráci, uplyne v říjnu už rok. Na společných plánech ODS, KDU-ČSL a TOP 09 se od té doby nic nezměnilo. Prioritou je pro nás dát Česko opět dohromady. Je naprosto jasné, že vláda Andreje Babiše za sebou nechává spálenou a zpustošenou zemi. Čelíme krizi zdravotní, klimatické, ekonomické a vinou této vlády také krizi důvěry. Babišovi a jeho vládě je lhostejné, že bezprecedentně zadlužují zemi. Dál si půjčují od budoucích generací peníze, neřeší, kdo je splatí a bez uzardění směřují Česko k bankrotu. V posledních týdnech a měsících však vidím naději na změnu. Po celé České republice se potkáváme s lidmi, kteří věří v budoucnost se slušnou a kompetentní vládou. Vidím energii mladých lidí, kteří se spojili v kampani SPOLU jdeme volit. Jsem přesvědčena, že jejich názor bude u voleb slyšet,“ sděluje předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.