16. září 2014

Do komunálních voleb jde za ODS 13 000 lidí

Za Občanskou demokratickou stranu kandiduje v letošních volbách do zastupitelstev měst a obcí celkem 12 957 lidí, polovina z nich jsou nestraníci. Kampaně do některých obcí a také do Senátu občanští demokraté představili právě dnes.

 
 
„Do komunálních voleb jdeme v 947 obcích a stojí za námi více kandidátů než například za TOP 09 nebo za ANO,“ konstatuje předseda Občanské demokratické strany Petr Fiala. „Máme dobrý program i dobré kandidáty. A nejsme v pozici strany, která o tom jen mluví. Za našimi 520 starosty a místostarosty jsou vidět jasné výsledky práce,“ dodává Petr Fiala.
 
Petr Fiala také upozornil například na to, že jednu třetinu osobností na kandidátních listinách ODS tvoří ženy, že zhruba deset procent kandidátek a kandidátů je mladších třiceti let nebo například na to, že za ODS kandidují čtyři stovky učitelů nebo 350 lékařů.
 
Bohuslav Svoboda, kandidát na primátora hlavního města Prahy, dodal, že například v Praze to byla právě ODS, která zavedla rozklikávací rozpočet nebo přivedla do ulic více strážníků. „Když jsem měl možnost věci ovlivňovat, bylo to vždy ve prospěch Prahy a Pražanů. Tento proces byl zastaven vznikem spolupráce TOP 09 a ČSSD na pražském magistrátu. Dnes to v Praze nefunguje. Mojí povinnosti je, abychom to znovu nastartovali. Vím, že mi Pražané důvěřovali a prosím je, aby mi znovu tuto důvěru dali,“ zdůraznil Bohuslav Svoboda.
 
Primátor Olomouce Martin Major připomněl, že Občanská demokratická strana kandiduje v každém statutárním městě. „Město Olomouc není výjimkou, kandidátní listina nabízí 45 velmi kvalitních jmen jak členů Občanské demokratické strany, tak nestraníků, kteří reprezentují naprostou špičku ve svých oborech. Pokud bych měl zmínit jen jedno jméno, pak musím říct trojku na naší kandidátce Čestmíra Neorala, bývalého ředitele Fakultní nemocnice Olomouc a současného přednostu chirurgické kliniky,“ říká Martin Major.
 
„Starostové jsou pořád v ulicích, neustále něco zařizují. A jestli něco bytostně nesnášejí, pak je to byrokracie. Proto je jedním z témat těchto voleb úklid byrokracie. A proto jsme spustili projekt www.uklidbyrokracie.cz,“ říká Martin Kupka, místopředseda ODS a starosta Líbeznic. „Rozvoj malých sídel nezaručí sociální inženýrství, ale dobří zastupitelé, kteří jsou schopní podněcovat životy spolků, aktivitu podnikatelů. A takové lidi máme na kandidátkách,“ říká Martin Kupka.
 
„Každý z nás přináší svoje téma. Mé téma je sociální. Chci pomoci poskytovatelům sociálních služeb, aby mohli v klidu nabízet svoje služby. Už příští schůze Senátu by měla probírat právě zákony, které se sociálních služeb bytostně dotýkají, a já bych u jejich projednávání velmi ráda byla, aby je bylo možné opravit,“ říká Lenka Kohoutová, kandidátka ODS do Senátu.