14. listopadu 2013

TISKOVÁ ZPRÁVA

ODS Brno-střed navrhlo Petra Fialu na předsedu Občanské demokratické strany.

 

Největší moravské místní sdružení Občanské demokratické strany, Brno-střed, vyzvalo na svém sněmu v pondělí 11. listopadu 2013 prof. Petra Fialu ke kandidatuře na předsedu ODS a schválilo jeho nominaci na tuto funkci. 

Prof. PhDr. Petr Fiala, Ph.D., LL.M., lídr jihomoravské kandidátky ODS ve sněmovních volbách, bývalý rektor Masarykovy univerzity v Brně a ministr školství, vstoupil do Občanské demokratické strany právě v Brně-střed.

Sněm místního sdružení přijal všemi hlasy 156 přítomných členů následující usnesení:

"Sněm MS ODS Brno-střed vyzývá prof. Petra Fialu, aby kandidoval na funkci předsedy Občanské demokratické strany. Sněm MS ODS Brno-střed doporučuje Oblastnímu sněmu ODS Brno-město, aby prof. Petra Fialu nominoval jako kandidáta na předsedu ODS".

"Jsem velmi rád, že prof. Fiala vyslyšel přání nejen mnoha členů, ale i voličů a sympatizantů Občanské demokratické strany, aby aktivně vstoupil a zasáhl do politického dění. Jsem dvojnásob rád, že se stal členem ODS, a to v největším moravském místním sdružení ODS, Brně-střed. Velmi si jeho zájmu a rozhodnutí vážíme a věříme, že pravice v naší zemi a Občanská demokratická strana má i díky němu šanci a budoucnost. I proto bychom byli rádi, kdyby se prof. Petr Fiala ucházel o funkci předsedy ODS na nejbližším kongresu strany. A aby se předsedou ODS stal."

Brno 14. 11. 2013 

Mgr. Libor Šťástka

předseda místního sdružení ODS Brno-střed

Štítky:
tisková zpráva