7. července 2020

Cirkus premiéra Babiše dosáhl nového dna

(FORUM 24) Předseda ODS Petr Fiala se ostře vyjádřil k situaci kolem šířící se nákazy novým koronavirem na Karvinsku. Je podle něj jasné, že odpovědnost nese vláda premiéra Andreje Babiše. Text přinášíme v plném znění.

Určitě si ještě pamatujete na nekonečné tiskovky premiéra Babiše na začátku koronakrize. Několikrát denně desítky minut nesouvislého proudu slov o tom, jak je vše pod kontrolou a jak hrdinsky vláda bojuje. Když se situace začala zhoršovat, premiér se schoval a do popředí vystrčil epidemiologa Prymulu. Když se situace zlepšila, epidemiologa upozadil a vedoucí úlohu v boji s pandemií přebral znovu on.

V těchto dnech je na Karvinsku kritická situace, očividně zde věci nefungují na 100 %, takže jsme se od premiéra pro změnu dověděli, že o všem rozhodovali hygienici a epidemiologové. Vláda pouze prováděla jejich vůli. Z toho samozřejmě vyplývá, že vláda a Andrej Babiš nemohou za nic, v Karviné selhali hygienici a epidemiologové… Stranický tisk neinformuje o selháních vlády, ale o tom, jak nám horníci z Karviné zničí dovolené. To už považuji za totální pokrytectví…

Někdy se schopnosti lidí projeví v kritických situacích. V případě premiéra a jeho suity se ukazuje, že tak, jak neuměli nic dělat v dobrém počasí, v krizi je to ještě násobně horší.

Potřebujeme mít jasná pravidla a postupy, abychom již nemuseli zavírat zemi. Potřebujeme kvalitní zdravotnický management, abychom virus drželi pod kontrolou. A potřebujeme jasnou vizi a konkrétní kroky, jak zemi dostat z ekonomické krize. Nic z toho Babiš a jeho lidé nezvládají, proto je důležitá politická změna. My plán máme. Musíme postavit Česko na nohy a pohnout se kupředu. Nejbližší možností budou krajské a senátní volby na podzim.

Komentář vyšel na serveru Forum24.cz.
 

Petr Fiala

předseda ODS