17. listopadu 2019

ODS: Svoboda není samozřejmost. Oslavy pádu komunistického režimu jsou každým rokem důležitější

(www.ods.cz) Občanští demokraté si památku 17. listopadu připomněli tradičně na Národní třídě, kde položili kytici zástupci vedení ODS, členové i příznivci strany.

„Každý rok chodím s našimi členy a příznivci na Národní oslavit svobodu a uctít památku obětí komunismu. Každý rok nás jde více. Protože stále více lidí si uvědomuje, že svoboda není samozřejmá. Že se komunisté opět podílejí na vládě. Že premiér a prezident nadřazují své osobní zájmy nad zájmy naší země. Před třiceti lety jsme získali svobodu a demokracii, vrátili jsme se na Západ a ke kapitalismu. Pro mě je 17. listopad nejdůležitějším státním svátkem. Jsem hrdý, že stojím v čele strany, která je přímou nástupkyní Občanského fóra. Můžete se spolehnout, že budeme vždy bránit hodnoty listopadu´89,“ říká předseda ODS Petr Fiala.

„17. listopad je pro mě osobně mimořádné datum. Vnímám jej jako výchozí bod našeho národa v touze po svobodě a demokracii. Vím, že jsme si zvykli občas nadávat na poměry a říkat co všechno se mělo udělat lépe, ale nikdy bychom neměli zapomenout na skutečnost, že jsme si právě 17. listopadu vybojovali svou svobodu zpět. Svoboda je totiž hodnota, kterou musíme i po 30 letech stále bránit a opečovávat,“ říká první místopředsedkyně ODS Alexandra Udženija.