24. dubna 2018

ODS se v Brně spojila se Svobodnými a spolkem Brno autem, kandidátkou na brněnskou primátorku je Markéta Vaňková

(www.ods.cz/region.jihomoravsky) Sněm brněnských občanských demokratů v pondělí večer schválil kandidátku pro podzimní komunální volby i spolupráci s dalšími stranami. ODS půjde do voleb společně se Stranou svobodných občanů a spolkem Brno autem. Lídrem kandidátky se stala drtivou většinou hlasů delegátů sněmu stávající krajská zastupitelka Markéta Vaňková.

 „Chceme navázat na výsledek, kterého jsme dosáhli v loňských sněmovních volbách, kdy ODS v Brně získala takřka 16 % hlasů Brňanů. Jsem rád, že se nám podařilo poskládat dobrý tým a dohodnout se na spolupráci s dalšími pravicovými subjekty. Rádi bychom přispěli k tomu, aby se v Brně opět nastartoval rozvoj města a začaly se uskutečňovat důležité projekty,“ konstatoval předseda brněnské ODS Robert Kerndl.

Současná zastupitelka kraje a městské části Brno-střed Markéta Vaňková získala 151 hlasů z celkového počtu 155 delegátů, tedy výraznou většinu.

„Záleží mi na tom, aby Brno bylo bezpečné, rozvíjející se a přátelské město ke všem generacím jeho obyvatel. Aby bylo městem, na které můžu být hrdá. Současné vedení Brna je bohužel koalicí věčných a nenaplněných slibů, nereálných snů a promarněných příležitostí. I proto jsem se rozhodla kandidovat. Ráda bych Brňanům nabídla místo snění a slibování skutečnou práci a její výsledky. A také jistotu, že se mnou se k moci zpátky nevrátí komunisté, jako jsme tomu bohužel svědky v celostátní politice při současném jednání o sestavení vlády a její podpoře,“ přiblížila důvody své kandidatury Markéta Vaňková.

Do komunálních voleb bude ODS v Brně kandidovat s podporou Svobodných a spolku Brno-autem, jejichž zástupci obsadí místa na kandidátce do Zastupitelstva města Brna, ale také kandidátkách ODS v některých městských částech.

„Na většinu věcí máme společný názor a věřím, že se nám ho podaří prosadit i po volbách. A že společně navážeme na mnoho užitečných staveb a projektů z minulosti, které slouží Brňanům a na jejichž uskutečnění se ODS v Brně podílela. Již nyní připravujeme volební program, který budeme tvořit také spolu s Brňany a který představíme ještě před letními prázdninami,“ uvedla ke společnému postup stran do voleb Vaňková.

„Jsem rád, že ODS je stranou, která spojuje a je schopna nabídnout kvalitní osobnosti. Markéta Vaňková jako kandidátka na brněnskou primátorku a tým, který do voleb povede, nabízí Brnu a jeho občanům šanci na další rozvoj města a cestu k moderní, vzdělané a sebevědomé středoevropské metropoli,“ konstatoval předseda ODS Petr Fiala.

 

JUDr. Markéta Vaňková

  • 40 let, vdaná, dva synové, absolventka Právnické fakulta MU v Brně, advokátka ve vlastní advokátní kanceláři
  • Členkou ODS od roku 2002, od roku 2002 členka zastupitelstva MČ Brno – střed, do roku 2016 členka zastupitelstva Jihomoravského kraje, v letech 2006–2010 členka zastupitelstva města Brna

 

Na přední místa společné kandidátky pro komunální volby byli pondělním oblastním sněmem dále zvoleni: 

Ing. David Grund, ředitel v akciové společnosti, JUDr. Robert Kerndl, předseda brněnské ODS, Kristýna Švarcová, krajská zastupitelka, Ing. Petr Kratochvíl, podnikatel, zastupitel města Brna, Bc. David Pokorný, student, fyzik, krajský předseda Svobodných, Ing. David Trllo, ekonom, Ing. Jana Bohuňovská, starostka MČ Brno-Ivanovice, Ing. Andrea Pazderová, ekonomka a bývalá místostarostka Brna-Královo Pole, JUDr. PhDr. Martin Příborský, E.M.L.E., úředník Evropské komise.

Z dalších kandidátů Svobodných byl zvolen například programátor a konzultant Mgr. Pavel Mises.

Občanskou demokratickou stranu se rozhodly také svou kandidaturou podpořit významné osobnosti, jako například nestraníci RNDr. Jiří Herman, Ph.D., ředitel Gymnázia Brno, třída Kapitána Jaroše a RNDr. Peter Krupka, Ph.D., ředitel Gymnázia Brno-Řečkovice.

 

www.spolecne2018.cz

www.marketavankova.cz

 

Markéta Vaňková, kandidátka na primátorku města Brna, e-mail: judr.vankova@seznam.cz; mobil: 603 852 580

David Pokorný, předseda krajského sdružení Svobodných, e-mail: dav.pokorny@gmail.com; mobil:  725 998 979

Jan Mandát, předseda spolku Brno autem, e-mail:  janmandat@me.com; mobil: 776 882 831