17. září 2020

Martin Kuba reaguje na prohlášení premiéra Andreje Babiše

(www.ods.cz/region.jihocesky) Předseda jihočeské ODS a krajský zastupitel Martin Kuba ve čtvrtek reagoval na prohlášení premiéra Andreje Babiše. Ten se počátkem září sešel s odpůrci tzv. západní varianty D3 a prodiskutoval s nimi jiné silniční varianty. Kubu vyděsilo především prohlášení premiéra, že o návrzích prý bude přemýšlet a znovu se má s odpůrci stavby potkat v říjnu. Podle Martina Kuby ale žádné jiné silniční varianty neexistují a premiér naslouchá křičící menšině na úkor Jihočechů, kteří na dálniční spojení s hlavním městem čekají desítky let.

„Žádnou alternativu, která by reálně šla postavit, nemají. Alternativa je pro ně jediná. Žádná dálnice k nám na jih. Tvrdí, že mají petici s 1500 podpisy. Před rokem jsem si na jejich stránkách petici procházel. Bylo tam 1120 podpisů. Co je ale zajímavé, tak jen 424 jich bylo z obcí, kterých se výstavba reálně dotýká. Ze Středočeského kraje jich bylo 604. A pozor! Celých 516 podpisů bylo od lidí, kteří ani ve středních Čechách nebydlí. Od lidí z Prahy a z celé ČR. A s těmi premiér diskutuje, jestli budou moct Jihočeši jezdit někdy po dálnici do Prahy, nebo ne,“ uvádí k aktivitám odpůrců stavby Martin Kuba.

Kandidát na hejtmana Martin Kuba proto se svým týmem ve čtvrtek inicioval petici za urychlenou dostavbu D3 jako reakci na petici odpůrců.

„Když se my, opravdoví Jihočeši neozveme, tak bude pořád víc slyšet pár stovek aktivistů. Premiér se s nimi bude scházet a více než 600 tisíc Jihočechů bude zase jen čekat a další desítky let se posouvat v kolonách mezi Meznem a Prahou. Lidé tedy nyní mohou na níže uvedeném odkazu podepsat petici pro výstavbu středočeské části dálnice. V tom úseku, který už vláda připravila a v termínech, které jsou slíbené! Jsem připraven za dálnici bojovat, na základě podpisů všech Jihočechů vést jednání s premiérem a každý den tlačit na urychlení její výstavby. Musíme prostě ukázat, že už nehodláme dál jen čekat a že náš hlas je silnější,“ upřesňuje Martin Kuba.

Petici mohou lidé podpořit na: https://www.petice.com/dostavba_d3