19. srpna 2013

ODS zvolila na jižní Moravě lídrem kandidátky Petra Fialu

Regionální rada ODS Jihomoravského kraje zvolila jednomyslně na svém dnešním večerním zasedání lídrem ODS do voleb do Poslanecké sněmovny emeritního rektora Masarykovy univerzity a oceňovaného ministra školství Petra Fialu.

Profesor politologie Petr Fiala byl zvolen lídrem kandidátky ODS na základě nominací z místní i oblastní úrovně ODS a v souladu s pravidly pro sestavení kandidátní listiny schválených Výkonnou radou ODS.

„Velmi si vážím kroku Petra Fialy a toho, že přijal kandidaturu za občanské demokraty na jižní Moravě. Považuji to za výrazný signál jak dovnitř členské základny, tak i za jasné sdělení, že ODS je otevřenou
nezapouzdřenou stranou, která je schopna oslovit osobnosti formátu Petra Fialy. Zvolení profesora Fialy považuji za logické vyústění jeho dlouhodobé spolupráce s ODS. Připomenu, že nebyl jen hlavním vědeckým poradcem premiéra Nečase, ale vedl také odborné panely na ideových konferencích ODS či byl nominován občanskými demokraty na post ministra školství i na post člena Rady Ústavu pro studium totalitních režimů,“
uvedl ke kandidatuře Petra Fialy předseda jihomoravské ODS Jiří Kadrnka.

„Do politiky vstupuji proto, že jsem nespokojený s jejím stavem, stejně jako spousta mých spoluobčanů. Není ale možné dát od politiky ruce pryč, chceme-li to změnit, musíme být aktivní. Není mi jedno, v jaké zemi žiji a jak se bude dále rozvíjet. Chci jít v tomto směru příkladem – pokud se jako občané nezačneme o politiku aktivně starat, nebude lepší. ODS prochází těžkou situací, ale je to stále politická síla, která nejdůsledněji reprezentuje konzervativní a liberální politické myšlení, která je připravena budovat efektivní a neobtěžující stát, která rozumně přistupuje k evropské integraci a která zastává představu společnosti založené na svobodě a odpovědnosti,“ řekl prof. Petr Fiala, který je Jihomoravanům znám především jako dlouholetý rektor Masarykovy univerzity.

Ing. Jiří Kadrnka

předseda regionálního sdružení

Štítky:
tisková zpráva