20. dubna 2013

Jiří Pospíšil debatoval se žďárskými studenty o české justici

Občanská demokratická strana má v českém politickém systému nezastupitelné místo. Při své návštěvě Žďárska se na tom shodnul místopředseda ODS Jiří Pospíšil s tamními členy ODS.

"Vysočina, tedy ODS na Vysočině, je typická svojí nezatížeností jakýmikoliv skandály a jako taková je tvořena lidmi, kterým jde především o pravicovou politiku, nikoliv o vlastní prospěch. Proto je důležité slyšet názory a postoje právě členů ODS z tohoto kraje," řekl na setkání se členy Jiří Pospíšil.

Ten se nejprve ráno v Jihlavě setkal s vedením krajské organizace ODS a jeho program pokračoval besedou se studenty žďárského Biskupského gymnázia, zaměřenou zejména na český právní systém. Více než stovka studentů překvapila bývalého ministra spravedlnosti velmi kvalifikovanými dotazy i názory. Jiří Pospíšil poté debatoval s představiteli okresního soudu a policie.

Po pracovním obědě s okresní radou ODS ještě navštívil areál žďárského zámku a pak už na člena nejužšího vedení strany čekali členové ODS na besedě ve Velké Losenici. "ODS se postupně očistí od těch, kteří ji mají jako výtah k pozicím. Je na nás všech, abychom na tom pracovali," řekl zde mimo jiné Pospíšil.