7. listopadu 2013

Tiskové prohlášení prof. Petra Fialy

Tiskové prohlášení prof. Petra Fialy ke vstupu do ODS.

 

V posledních dnech jsem oslovován řadou členů a voličů Občanské demokratické strany, kteří s mým jménem spojují naději na návrat k důvěryhodné pravicové politice a nastoupení cesty k obnově ODS. Jejich důvěru, stejně jako podporu voličů vyjádřenou ve volbách, beru velmi vážně; chápu ji jako závazek a jako výzvu.

Voliči nám dali jasně najevo, že si přejí změnu. Občanská demokratická strana je dnes ve velmi složité situaci, kdy je ohrožena její pozice v českém politickém systému. Toto ohrožení nás ale nesmí ochromit, musíme ho spíše vzít jako šanci pro nový začátek. Obnovy české pravicové politiky a navrácení důvěry voličů v Občanskou demokratickou stranu však dosáhneme jen tehdy, když budeme mít sami naději, motivaci a sílu.

V těžkých chvílích je potřeba nejen mluvit, ale konkrétními činy vyjádřit svůj postoj.

Rozhodl jsem se proto k dnešnímu dni stát se členem Občanské demokratické strany.

Chci tím ukázat, že jsem přesvědčen o budoucnosti ODS a že jsem připraven se na její cestě aktivně podílet. Chci tím dát také členům a voličům ODS signál, že má smysl se snažit a že – bude-li každý z nás aktivní - můžeme společně potřebné změny provést. Věřím, že ODS jako tradiční pravicová politická strana má šanci znovu uspět a dobře hájit zájmy všech, kterým záleží na svobodě, demokracii a na prosperitě naší země.

Petr Fiala

Brno 7. 11. 2013

Kdo je Petr Fiala:

http://cs.wikipedia.org/wiki/Petr_Fiala_(politolog)

http://www.politikajakamabyt.cz/

 

Jak ho můžete kontaktovat: twitter.com/P_Fiala

Štítky:
tisková zpráva