4. září 2013

ODS Zlínský kraj sestavila návrh kandidátní listiny pro předčasné volby do PS PČR 2013

Občanští demokraté Zlínského kraje zvolili na svém regionálním sněmu kandidáty, které vyšlou v letošním roce do předčasných parlamentních voleb.

V tajných volbách se utkali kandidáti, navržení jednotlivými oblastními sdruženími ze všech čtyř okresů.

Volba skončila ve znamení výrazné obměny tváří, nominováním mnoha úspěšných komunálních politiků, ale i potvrzením schopnosti delegátů nabídnout voličům respektovanou nadstranickou osobnost.

 Kandidátku povede místostarosta Uherského Brodu Jan Hrdý, druhou pozici obsadí místostarosta Lukova Michal Teplý. Oba třicátníci zcela jistě představují novou generaci nastupující politiků, kteří však již zároveň mají dostatek zkušeností s politickou prací v komunální sféře.

Kandidátní listina se dále opírá o další úspěšné komunální představitele, například Danielu Hebnarovou, starostku Kroměříže, Jiřího Částečku - starostu Valašského Meziříčí nebo starostu Vlčnova Jana Pijáčka. Na posledním symbolickém 22. místě je nominován významný signatář Charty 77 a současný člen Etické komise ČR pro ocenění účastníků odboje a odporu proti komunismu, advokát Stanislav Devátý ze Zlína.

Návrh kandidátní listiny obsahuje jména celkem devíti starostů, ale také deseti žen v barvách ODS.

Předseda Regionálního sdružení ODS ve Zlíně Libor Lukáš k tomu dodal: „Výběrem kandidátů jsme našim voličům chtěli vyslat jasný signál, že ODS je schopna sebereflexe a chce i nadále hájit liberálně konzervativní pohled na svět, životní hodnoty a svobodně fungující společnost. Návrh kandidátní listiny považuji za pomyslný nový začátek či restart ODS v rámci naší snahy opětovně získat ztracenou důvěru voličů. Jsem přesvědčen, že všichni nominovaní kandidáti budou dobrými reprezentanty občanských demokratů v nadcházejících parlamentních volbách a voliči nám uvěří.“

Kandidátka Regionálního sdružení ODS Zlínského kraje bude ještě projednána a definitivně schválena Výkonnou radou ODS.