9. srpna 2013

Občanští demokraté jednali o vyloučení poslance Tomáše Úlehly

Regionální rada včera večer projednala otázku dalšího setrvání poslance Tomáše Úlehly uvnitř ODS. Předseda Regionálního sdružení ODS Zlínského kraje Libor Lukáš sdělil, že nastalou situaci kolem krachu projektu stojedničkové většiny bylo potřebné akutně řešit, protože Tomáš Úlehla se na tomto krachu aktivně podílel.

„Tomáš Úlehla odešel navzdory vnitrostranické dohodě ze Sněmovního sálu a postaral se tak o nemilé překvapení jak samotných členů ODS, tak i mnohým občanům České republiky. Tento nepředvídatelný krok považuji za zradu a tím, že v tak zásadním hlasování nepostupoval jednotně spolu s poslaneckým klubem, vyjádřil rovněž i svůj pomíjivý vztah k ODS. Reakcí na události z posledních hodin jsou včerejší rozhodnutí jednotlivých sdružení ODS na všech úrovních tj. místního, oblastního i regionálního.“

Regionální rada ODS Zlínského regionu navrhla Výkonné radě ODS, aby na svém nejbližším zasedání zrušila členství v ODS Mgr. Tomáši Úlehlovi z důvodu závažného porušení povinností člena ODS.

„Očekávám, že Výkonná rada ODS na svém dnešním zasedání rozhodne ve věci tak, jak je navrhováno a Tomáš Úlehla přestane oficiálně mluvit za ODS,“ sdělil předseda RS ODS ZK Libor Lukáš.

 

Další informace poskytne regionální manažer Jaroslav Burkart, tel. 734762863.

Libor Lukáš

předseda regionálního sdružení
člen výkonné rady