28. května 2020

Ředitel uherskohradišťské nemocnice MUDr. Petr Sládek míří do boje o Senát v barvách ODS

(www.ods.cz) ​​​​​​​Petr Sládek, dlouholetý ředitel uherskohradišťské nemocnice a také lékař, bude v podzimních senátních volbách kandidovat za ODS. O senátorské křeslo se bude ucházet na Uherskohradišťsku, ve volebním obvodě č. 81.

Od roku 2013 stojí v čele uherskohradišťské nemocnice a nyní se rozhodl přijmout nabídku ODS a kandidovat za stranu do Senátu. Nominaci Petra Sládka ve středu schválily Oblastní rady ODS v Uherském Hradišti a Hodoníně, příští týden ji projedná i Výkonná rada strany.

„Nabídka ODS mě zaujala a potěšila. Celý život se pohybuji ve zdravotnictví, posledních sedm let řídím nemocnici. Zdravotnictví je tak přirozeně také oblast, na kterou bych se v Senátu chtěl především zaměřit. Nabídku jsem pečlivě zvážil a věřím, že nejen vzhledem k událostem poslední doby mohu být pro náš region v Senátu přínosem,“ říká Petr Sládek.

Petr Sládek se narodil v Uherském Hradišti, kde také v 90. letech začal pracovat na ORL oddělení, kde později působil jako zástupce primáře. Po krátké pauze, během které si otevřel vlastní ambulanci, se do nemocnice v roce 2013 vrátil na pozici ředitele. Před rokem 2000 působil také v zastupitelstvu Uherského Hradiště. Je mu 52 let a není členem žádné politické strany.

„Z kandidatury Petra Sládka mám radost. Znám ho dlouhé roky, navíc spolu často spolupracujeme. Je odborníkem nejen na zdravotnictví, má vhled i do spousty dalších témat. Vím, že je to velmi schopný člověk. Umí řešit problémy a jeho práce má výsledky. Lepšího kandidáta jsme si nemohli přát,“ komentuje Stanislav Blaha, starosta Uherského Hradiště a předseda ODS ve Zlínském kraji.

Volby do Senátu České republiky proběhnou v pátek a v sobotu 2. a 3. října 2020. V sousedním volebním obvodu č. 78 (Zlín) ODS podpoří kandidaturu Tomáše Goláně.