3. června 2015

Všechna opatření Evropské unie a národních států jsou krátkodobě účinná, ale dlohoudobě není cesta zpět

Nebavíme se o tisících uprchlíků utíkajících před komunismem, ale o milionech, ba i miliardách. Jediným způsobem, jak tomu zabránit, je postavit řadu lodí a nepustit je do země. Řekl senátor a primátor Teplic Jaroslav Kubera. Z islámu strach nemá, ale vrátit ženy z letiště, protože odmítly sundat burku, považuje za správný postup. Člověk s burkou je člověk bez identity, uvedl v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz.

 
Mohou podle vás přistěhovalci skutečně ohrozit Evropu?
 
Teď to moc hezky napsal Ondřej Neff. Všechna opatření Evropské unie a národních států jsou krátkodobě účinná, ale dlohoudobě není cesta zpět. Tato civilizace skončí samozřejmě krvavě, to se v minulosti stalo mnohokrát, byť je to teprve předevčírem, co upálili Husa, a je to včera, kdy v Praze upalovali Němce. Skončí to velmi krvavě, a to se nerado poslouchá. Leda by každá žena měla sto dětí, nebo muži, což je spíše reálně možné.
Měl jsem zde korespondenta, který byl v Indii, a ptal jsem se ho, zda se Indie nebo Čína dají do pohybu a ovládnou svět. Řekl mi, že Indie ne, ale Čína ovládne svět přes peníze i bez pohybu. V lepším případě si ho koupí a v horším ho obsadí. Samozřejmě dojde ke konfliktu mezi Čínou a muslimskými zeměmi. To je nevyhnutelné a nebude to jednoduché. Kdyby se tím někdo příliš trápil, tak to nebude zítra. Problém vypadá živý, ale mluvím v řádech sto, padesát, třicet let. Historie se pohybuje v milionech či miliardách let, my zatím děláme blbosti a la řepka a myslíme si, že něčemu zabráníme. V tomto případě jsme příliš malým pánem.
Spíše mne trápí, že velké oko bude v rámci terorismu vědět za chvíli opravdu všechno. Číslo podprsenky, stav bankovního účtu, zdraví, všechno. My se tomu nebráníme. To jsou věci, které mě znepokojují mnohem více. Bojím se teď více, než jsem se bál StB, což je děsivé. 
 
 
Západní svět i Evropa přijímaly naše uprchlíky za komunismu, když emigrovali kvůli komunismu. Není na čase oplácet?
 
To určitě, kdyby aslepoň řádově množství bylo podobné, tak by to nebyl problém. Situace je aboslutně jiná. S oblibou někdo tato období srovnává, ale tady se nebavíme o tisících uprchlíků, ale milionech, ba i miliardách, ať si každý vezme mapu. 
 
 
Jak byste příliv uprchlíků řešil vy sám?
 
Jedině aby OSN dalo mandát loďstvu a poslalo je na hranici výsostných vod zemí a seřadilo je do řady, aby žádná taková loď nepronikla. To je jediné řešení. Teď počet uprchlíků narostl, protože se dozvídají, že chystáme opatření. Vylekali se, co kdyby je nějaké země nepřijala a oni nemohli zdrhnout. Nyní šlo o dalších pět tisíc uprchlíků. Je třeba říci jasně, že Zaorálek a ti, kteří hlasovali pro Lisabonskou smlouvu, nyní vykřikují, jak budou bojovat. Jenže se sejde Merkelová s Hollandem a kvóty budou. I kdyby nebyly kvóty, musíme řešit přistěhovalce, kteří v Evropě už jsou. Hrozba není zmíněných pět tisíc, ale sto tisíc nebo dvě stě tisíc. 
 
 
Kdybyste vy musel emigrovat z jakéhokoliv důvodu z České republiky a nebylo by vyhnutí, kam byste uprchl? Jakou zemi byste zvolil?
 
To je dobrá otázka, a dokonce jsem se už ptal expertů, kterou zemi mohou doporučit. Jak říká Polívka, utekl bych, ale není kam, všude je to stejné. Zbývá paradoxně Afrika a z těch nejlepší Jižní Amerika, hlavně Chile, Uruguay, trochu Paraguay. Ale nejsem si jist, zda bych tam přežil s českým důchodem. Na druhou stranu jsem nedávno četl o výpravě, kde si stěžovali na devatenáct dolarů na den, které jim nestačí. Ukázalo se, že je to v porovnání stejná částka, jakou má český důchodce. 
 
 
Jak se na situaci s islámem díváte z pohledu primátora Teplic, nejsou obavy z jeho chování přehnané, nebo bychom si naopak měli dát pozor?
 
Obavy jsou přehnané, ale měli bychom si dát pozor. To je těžké, když nevíme, kolik představitelů nebo přívrženců je na lodích, které sem jedou. Na druhou stranu to souvisí s naverbováním chudých lidí jen za žold či dobrodružství. Problém je nafouknutý mediálně až do virtuální reality, nicméně problém to být může. Logicky incident v Olomouci tomu nepřispěje. Takových incidentů jsem se bál po rozdělení Československé republiky, ale naštěstí k tomu nedošlo. Zatímco v tomto konfliktu se to může stát strašně snadno. Kdo to čte v Brně, tak si říká, že už stříká krev. Bude to hrozný strach z neznámého. Provází to i typická kriminalita. Lidé se bojí jít večer ven. Bohužel mediální svět, a s tím se nedá nic dělat, je takový. Strach je racionální, ale musíme si trvat na svém, ať se každý modlí, k čemu chce, ať si vymyslí svého boha. Ale ať nevnucuje náboženství někomu jinému. 
 
 
Teď nepustili v Paříži z letiště dvě dívky, protože odmítly odkrýt obličej a hlavu, a poslali je zpět. Je to správný postup?
 
Je to podle mě správný postup. Na letišti bývá zvykem, že člověk musí být identifikován, když pustí ženu v burce, tak mohou letět čtyři na jedny papíry. Do jaké míry? Řešit šátek, který nosily naše babičky, je legrační. U burky je vlastně člověk bez identity.
Z legrace jsem si říkal, kdyby města vydala obecně závaznou vyhlášku, že sukně se mohou nosit jen s délkou nad kolena. Tak ať si je ustřihnou. Samozřejmě vtipkuji. Je to tak, že v Teplicích žádného občana nepřekvapí hábit. Co české ženy překvapí, je, že si ho ženy šourají v trávě, na chodníku. Mnohem více jim vadí, když dělají nepořádek, ale přestavět je na noční klid nelze. Nemá to nic společného s islámem nebo leností, že přes poledne odpočívají. V jejich teplotách není možné v nich pracovat. Oni dělají a žijí v noci. 
 
 
Domníváte se, že jejich výhrůžky vůči demokratickému světu jsou míněny vážně?
 
To je podobné, jako když Wolfová pořádá pochod v Teplicích. My jsme měli policejní manévry kvůli obavám, že se místní připojí k protestujícím. A ejhle, nikdo se nepřipojil. Žádná xenofobie zde není, bohužel oni bydlí v okolí a soustřeďují se v okolí. Kdyby byli rozptýlení, tak to nikomu nepřijde. Jenže ráno vidí na zemi láhve a nepořádek, a to je rozčiluje. Ale Češi ho dělají také. Na svých sídlištích mají bordel jako v tanku, ale to jim nevadí, to jsou naši. 
 
 
Šli by tedy podle vás do opravdového konfliktu?
 
Turečtí asi ne, afričtí asi také ne, je jich strašně malá skupina. Emiráty se k tomu staví výrazně civilizovaněji. O kilometr vedle je Saúdská Arábie, kde je velký problém a oni ho musejí vyřešit doma. A USA? Vyvážet demokracii neznamená vyvážet pomeranče nebo škodovky, to není možné. Když množství přesáhne hranici, začne problém. V USA bude brzy více Hispánců než Američanů. Žijeme ve strachu, že bude třetí světová, Evropa by zmizela z povrchu zemského. A já říkám: no a co? Vždyť je to maličká enklávička. Pouze nám připadá, že je nás pět set milionů a je to hodně. Kdepak. První Tálibánec byl v podstatě Jan Žižka. Když jsem viděl video, jak muslimové bourají památky, Žižka dělal to samé. Co jiného byli husité než muslimský stát? 
 
 
Není to rozdílná situace? Husité vzešli z nespokojenosti lidu kvůli zkorumpovanosti, chování a podvodnictví církve, jejíž představitelé chtěli často jen peníze a moc a svého postavení zneužívali.
 
Proč potom vypalovali kostely, které za to nemohly? 
 
 
Islamisty ale nikdo ze západních zemí neohrožuje upálením kvůli názorům.
 
Tak toho upalování zase nebyl tak velký počet… 
 
 
Anebo jich bylo více, ale neví se o tom.
 
Mohlo jich být více. Bohužel teď nevím, proč se začínají vytahovat odsuny. Tak ať nám Švédové vrátí, co nakradli. Po sedmdesáti letech už to nemá význam, jen to vyvolalo rozkol, protože to jinak vidí člověk z koncentráku a jinak student, který si přečetl na internetu, jak to bylo při přesunu. Oni to nezažili, a tak jim to přijde prima.
  
 
Jak vnímáte situaci kolem zákazu kouření? Měli by si podnikatelé vybrat, zda se bude či nebude v jejich restauraci kouřit?
 
Naštěstí se nyní ozývají i umělci a přidali se po tom, co se probrali s rukou v nočníku. To měli už dříve, ale naštěstí se probrali i nekuřáci z prima představy, že to nebude nikde smrdět. Uvědomili si, že mohou zakázat další věci, určit dvě piva denně, hodinu denně u počítače, dvě hodiny u televize, protože to není zdravé. Já teď čtu novelu zákona o ochraně veřejného zdraví. Má asi padesát stran, a to je to pouze novela. Některé věty, to byste se zděsila.
  
 
Jaké například?
 
Popisování u všeho pod pokutou pěti milionů. Někdo něco nedodrží na koupališti a dostane likvidační pokutu. Poslanci jsou posedlí vysokými pokutami, ale jakmile je někomu udělí, obrátí se na Ústavní soud a ten ji prohlásí za likvidační. Jsou jako posedlí, to samé jako změna Ústavy ČR. Oni mají strach kandidovat. Žijeme v registru. Udělejte už registr všech registrů, všichni do nich chtějí čumět. Mnohem větší hrozba než islám je, co řekl Hájek. Pokud přistoupíme na hru, že naše peníze vložené do banky jsou investice, a jestliže banka zkrachuje, přijdeme o ně, nemůže to dobře dopadnout. My si to necháváme líbit a říkáme si, že se nás to netýká. 
 
 
Jak v souvislosti s těmito názory vnímáte vznik státu Liberland založeného Vítem Jedličkou?
 
Je pozitivní, kolik lidí by mělo zájem nežít ve svázaných zemích. Svobodomyslní lidé okamžitě zareagovali. Otázka je, proč něco takového neudělali ve své zemi. 
 
 
Vládu volí lidé. Obrovský skok do politiky zaznamenal Andrej Babiš, nejčtenější je Blesk a nejsledovanější televize Nova. V demokracii zvítězí většina. Nebude to tím?
 
Čím více dosáhl hlasů, tím horší bude pád. Žádný premiér, novodobý nebo starodobý, ani funkcionář není vystavován. My nemusíme souhlasit s Obamou, ale až skončí v úřadu, budou ho vystavovat. Oni to umějí a respektují. Vyhrál, tak si ho považují, aniž třeba souhlasí. Tady se všichni bojí, aby neřekli něco, co by veřejnost nechtěla slyšet. Babiš, aby prosadil pokladny, sníží restauracím daně. Pak použije argument, že kdo je proti, chce zvyšovat daně. Má na to experty. Máme tu výhodu, že u horkokrevnějších národů by ke konfliktům došlo určitě. Nás jen tak něco nevytočí, jsme takoví Švejkové, pohodáři.
 
 
Jaroslav Kubera

předseda místního sdružení
místopředseda místního sdružení
místopředseda oblastního sdružení
1. místopředseda oblastního sdružení
primátor
zastupitel statutárního města
předseda senátního klubu