12. září 2023

CNN Prima News: Green Deal je tragédie. Všechno zdražuje a horko je furt dál

(CNN Prima News) Green Deal je tragédie ve své radikalitě, protože všechno jen zdražuje a horko je pořád dál. Ve speciálním vysílání s názvem České zájmy v Evropě na CNN Prima NEWS to řekl europoslanec Alexandr Vondra (ODS). Šéfku Evropské komise Ursulu von der Leyenovou ostře zkritizoval za to, jak se EU vypořádávala s covidovou krizí a právě i s Green Dealem. Pochvalu si Komise od Vondry naopak vysloužila za pomoc Ukrajině, která se již rok a půl brání ruské invazi.

Celý rozhovor s Alexandrem Vondrou můžete zhlédnout na CNN Prima News.

„Covid byla katastrofa, v Evropě ho zvládli vlastně jenom Švédové, kteří si ten problém řešili sami. Green Deal je tragédie ve své radikalitě, protože fakt jenom všechno zdražuje a horko je tu furt dál. Dokonce i tady ve studiu,“ řekl Vondra ve vysílání CNN Prima NEWS. Evropskou komisi v čele s von der Leyenovou naopak pochválil za přístup k válce na Ukrajině.

„Přičetl bych jí k dobru, že udržela jednotu Evropské unie ve vztahu k Ukrajině. Konkrétně v aktivním přístupu. Dokonce myslím, že Ursula von der Leyenová pomohla Německo přesvědčit, aby upustilo od tradičně proruské politiky k pomoci Ukrajině. Když jako žena viděla, co se dělo v Buči, zločiny, které tam Rusové napáchali, že se hýblo její srdce. To bylo vidět. Hodně pomohla i s řešením plynové krize,“ dodal Vondra.

Alexandr Vondra

místopředseda strany
europoslanec