26. července 2023

O víkendu pokračoval v tradiční sérii charitativních fotbalových turnajů místopředseda Poslanecké sněmovny PČR Jan Skopeček (ODS). Další zastávkou po Středočeském kraji byl Benešov.

Po turnajích v Hořovicích a Příbrami se tentokrát sešlo 6 týmů na hřišti SK Benešov. Hráči si odnesli poháry, ale především svým startovným a účastí přispěli organizaci RUAH. Ta má za cíl, aby každý člověk, který vážně onemocní, nebo v důsledku nemoci umírá, měl možnost se rozhodnout, jestli stráví nejobtížnější období života v lůžkovém zařízení, nebo doma mezi svými blízkými.

„Jsem přesvědčen, že k mé roli patří, abych se v kraji angažoval. Byli to středočeští voliči, kteří mě do sněmovny vyslali a chtějí, abych hájil jejich zájmy a vnímal jejich problémy. Pomoc odlehčovací terénní službě, která dělá opravdu skvělou práci, je radostí. Těší mě i počet týmů, který se zúčastnil a tím pádem je ta pomoc a sociální rozměr znatelnější. Rád bych také poděkoval předsedovi SK Benešov Tomáši Novákovi, který nám s celoou organizací výrazně pomohl, “ říká místopředseda Poslanecké sněmovny Jan Skopeček (ODS).

Turnaje v Benešově se zúčastnil také poslanec Jan Hofmann (ODS). „Není nic lepšího, když spojíte příjemné s užitečným a turnajem ve fotbale pomůžete dobré věci. Cílem není podat heroické výkony, ale opravdu zkusit pomoci na místě sbírkou i mediálně informovat o tom, co RUAH na Benešovsku dělá,“ dodává Jan Hofmann.

Další zastávkou v sérii charitativních fotbalových turnajů budou 29. července Benátky nad Jizerou. Zápisné za tým je 600 Kč, přesto přispět může každý podle svých možností. Hraje se na menší hřiště, 5+1 a střídá se hokejově. V případě zájmu zúčastnit se potvrďte svou účast na skopecekj@psp.cz. Přispět na jednotlivé organizace můžete na sbírkách pořádaných skrze Donio na: https://www.donio.cz/TurnajeJanaSkopecka.