18. července 2023

Místopředseda Poslanecké sněmovny PČR Jan Skopeček (ODS) pokračoval o víkendu v tradiční sérii letních charitativních fotbalových turnajů ve Středočeském kraji.

Po úvodním turnaji v Hořovicích se tentokrát sešlo 5 týmů na hřišti SK Spartaku v Příbrami. Hráči si odnesli poháry, ale především svým startovným a účastí přispěli malému Maximu Vaškovi. Ten jako předčasně narozený od malička bojuje se zdravotními problémy, ale postupnými, malými krůčky se jeho stav zlepšuje. Jeho rodina je vděčna za každou pomoc na Maximovu nákladnou léčbu.

„Letní charitativní fotbalové turnaje jsou již takovou středočeskou tradicí. Jsem přesvědčen, že k mé roli poslance patří i to, abych akce tohoto typu v regionu, za který jsem byl zvolen, pořádal. Hned na prvním turnaji se nám podařilo vybrat několik tisíc korun prostřednictvím platformy Donio, nějaké peníze navíc k tomu přidám samozřejmě i já. Nejsou to žádné velké peníze, ale pokud uděláme několik turnajů ve Středočeském kraji každé léto a pomoc míří konkrétním lidem či institucím, mám pocit, že to smysl má,“ říká poslanec Jan Skopeček (ODS).

Místostarosta Příbrami Miroslav Peterka (ODS), který se na organizaci příbramského turnaje podílel, dodává: „Jsem rád, že jsme mohli, stejně jako loňský rok, fotbalový turnaj u nás uspořádat. Není totiž nic lepšího, když sportem můžeme pomáhat někomu, kdo to opravdu potřebuje. Maxim je neuvěřitelný bojovník a rodák z Příbrami, tak je naše pomoc samozřejmostí. Na výkon se nakonec nehraje, obzvlášť v tomhle šíleném vedru. Cílem je si fotbal užít a podpořit dobrou věc.“

Poslanec Vojtěch Munzar, který se každoročně turnajů zúčastňuje a nechybí ani letos, potvrzuje, že „je to spojení příjemného s užitečným, a to je důvod, proč se těchto turnajů zúčastňuji pravidelně. Přes extrémní vedro se nás sešlo opravdu hodně, a to je moc dobře, protože výtěžek akce jde na malého Maxima, který je velikým bojovníkem, protože od narození bojuje s dětskou mozkovou obrnou a několika dalšími postiženími.“

Další fotbalový turnaj se odehraje 22. července v Benešově a poté následující sobotu v Benátkách nad Jizerou 29. července. Zápisné za tým je 600 Kč, přesto přispět může každý podle svých možností. Hraje se na menší hřiště, 5+1 a střídá se hokejově.

V případě zájmu zúčastnit se některého z fotbalových turnajů potvrďte svou účast na skopecekj@psp.cz. Přispět na jednotlivé organizace anebo Maxima můžete na sbírkách Donia na: https://www.donio.cz/TurnajeJanaSkopecka.