23. ledna 2015

Tisková zpráva pražské ODS k situaci ohledně Opencard a návratu k papírovým kupónům

Na včerejším jednání zastupitelstva jsme opakovaně žádali o informace o důležitých pražských problémech jako Opencard, Pražské stavební předpisy, tunelový komplex Blanka či změny v pražské hromadné dopravě.

Místo aby primátorka či kompetentní radní odpověděli v několika jednoduchých větách a poskytli nám a především veřejnosti informace, raději koaliční hlasovací mašinérie, která je závislá na hlasu přeběhlice z TOP 09, ani nezařadila dotčené body na program jednání. Následně se vše dozvídáme pouze z médií.

Důležité informace o fungování města se dozvídáme pouze z médií necelých 24 hodin po konání zastupitelstva. Ještě větší paradox je, že tak zásadní krok, jako je návrat k papírovým kupónům, serveru iDnes.cz předává „opoziční“ zastupitel Jakub Michálek z klubu Pirátů. Máme veliké otazníky nad tím, kdo je opravdu na magistrátu koalice a kdo opozice.

„Nová politická kultura, kterou předvádí hnutí ANO v čele s paní primátorkou Krnáčovou, nemá nic společného ani s transparentním jednáním, ani se slušným chováním. Paní primátorka před Vánoci slíbila, že do měsíce představí řešení. Poté tvrdila, že jsou veškerá jednání tajná a že nám žádné informace neposkytne. Teď jsme se vše dozvěděli z médií a to ještě od pana Jakuba Michálka z klubu Pirátů. Logicky se tedy táži, kdo magistrát opravdu řídí a jak je možné, že pan Michálek má více informací než všichni ostatní zastupitelé? “ dodává předsedkyně zastupitelského klubu ODS Alexandra Udženija.

„Adriana Krnáčová vyhlašuje návrat k papírovým kupónům MHD. Jedná se o nejhorší možné řešení, které nás vrací zpátky do minulosti. Už se nedivím, že o tomto svém rozhodnutí nechtěla včera zastupitelům nic říci. Toto řešení má z vlastní hlavy nebo od samozvaných koaličních IT expertů Pirátů? Kdy se dočkáme návratu ke koňce, plynovému osvětlení a parní čističce?“ táže se předseda pražské ODS Filip Humplík.