26. listopadu 2014

Nedůstojné chování zastupitelů budoucí pražské koalice

Dosavadní průběh jednání ustavujícího Zastupitelstva hl. m. Prahy jasně ukázal, jak se bude nové vedení Prahy chovat vůči opozici, ale především vůči Pražanům.

Křehká koalice opírající se o jeden jediný hlas se navíc už při prvním zasedání musí spoléhat na hlasy komunistické strany. Občanští demokraté pro takové vedení Rady hl. m. Prahy hlasovat nebudou.

„Rozumíme tomu, že kvůli souběhu jednání zastupitelů na Praze 4 a 8 nemá koalice většinu hlasů, ale přerušit ustavující jednání Zastupitelstva hl. m. Prahy na celý den kvůli tomu, aby mohli hlasovat pro své zvolení do funkcí na Praze 4 nebo Praze 8, je nedůstojné a bezohledné vůči občanům, zastupitelům a zaměstnancům,“ komentovala průběh dnešního jednání předsedkyně klubu zastupitelů za ODS Alexandra Udženija.
 
Předseda pražské ODS Filip Humplík k tomu dodává: “Jednání bylo přerušeno, ale už na prvním hlasování se ukázalo, kdo z opozice bude novou koalici složenou z ANO 2011, ČSSD a Trojkoalice podporovat. KSČM pravděpodobně usiluje o funkci předsedy kontrolního výboru, a proto bude ochotně dodávat chybějící hlasy nové koalici.”