11. června 2014

Společné prohlášení předsedy pražské ODS a bývalého primátora hl. m. Prahy

Pokud pan Passer z Hnutí pro Prahu zcela vážně schvaluje investice z městského rozpočtu vykoupené korupcí, tak podle našeho názoru nemá v politice co dělat. V rozhovoru pro Hospodářské noviny zcela vážně tvrdí, že určitá míra korupce je únosná. 

Jeho postoj  by ve svém důsledku znamenal, že státní či městská kasa vypisuje zakázky, které vyhrávají předem vybraní zájemci. Podobný postoj vzbuzuje řadu otázek nad fungováním developerské společnosti, kterou pan Passer spoluvlastní, Passerinvest Group. Předseda pražské ODS Filip Humplík při svém zvolení vyhlásil nulovou toleranci korupce. "V pražské ODS není místo pro členy, kteří se jen náznakem pokusí o podobné jednání, které pan Passer schvaluje."

Bohuslav Svoboda k tomu poznamenal: “Neucházel jsem se o post pražského primátora kvůli tomu, abych kryl sebemenší korupci. Tolerovat korupci znamená se na ní podílet. Možná by si pan Passer jako katolík měl vzpomenout na desatero Božích přikázaní. Nicméně, pokud je součástí programu Hnutí pro Prahu tolerance korupce, tak doufám, že pokus pana Zbyňka Passera skončí co nejdříve v propadlišti dějin.”

http://zpravy.ihned.cz/politika/c1-62326410-kandidat-na-primatora-passer-lide-v-komunalu-by-privitali-mirnou-korupci-kdyby-se-investovalo

 

Filip Humplík

předseda regionálního sdružení

Štítky:
tisková zpráva