26. dubna 2013

Ministr Tomáš Chalupa diskutoval se studenty o životním prostředí

Místopředseda ODS a ministr životního prostředí Tomáš Chalupa dnes v rámci svých pravidelných výjezdů navštívil Jihomoravský kraj.

V obci Velké Pavlovice se setkal se starostou Pavlem Procházkou z ODS. Tématem společné debaty byly především rozvoj obce a využívání evropských fondů. Starostra Pavel Procházka představil nové projekty obce, které vznikají za podpory z Operačního programu Životní prostředí. Konkrétně se jedná o Ekocentrum Trkmanka.
 
V obci Tišnov diskutoval místopředseda ODS a ministr životního prostředí Tomáš Chalupa se studenty místního gymnázia o racionální ochraně přírody a krajiny. Hlavním tématem byl návrh zákona o Národním parku Šumava, který ve středu 24. dubna schválila vláda, a udělená cena Ropák roku. 
 
"Pokud jsem Ropáka obdržel za své postoje a činy k Šumavě, Natuře 2000 a k dostavbě Temelína, tak za všemi si stojím, udělal bych je znovu. Jsou dobré pro přírodu. Myslím si, že to je důkaz toho, že svoji práci dělám dobře bez zeleného šílenství," řekl místopředseda ODS Tomáš Chalupa.