13. února 2024

Kluziště na Praze 5 je samá kaluž, chlazení nefunguje. Místostarostka si sype popel na hlavu, opozice koulí očima.

(NAŠE PRAHA.cz) Byla to velká sláva. Aktivisté ze sdružení SEN 21 se na Praze 5 pyšnili novým kluzištěm s „unikátní technologií“. Dnes je kluziště samá kaluž, chlazení nefunguje, radnice jej proto raději zavřela.

Máme „zázračnou technologii“ jediní v Praze, vychloubali se aktivisté.

„Praha 5 pro Vás postavila krásné, nové a velké klužiště s výhledem na Vyšehrad. Použili jsme naprosto novou technologii, která je unikátní v celé Praze,“ pochvalovali si zástupci aktivistického sdružení Koalice SEN 21 na selfpromo videu. Místostarostka Prahy 5 Monika Shaw Salajová si vysekla na videu ukázkovou piruletu. „Led je naprosto skvělý, už se těším, až to tady otevřeme, těšíme se na Vás,“ chválili své kluziště aktivisté. To bylo 30.listopadu, když mrzlo.

Salajová: „Zázračná technologie“ nechladí když je nad nulou.

Dnes je situace zcela odlišná. Teplejší počasí chladící technologie nevydržela a zcela přestala fungovat. Na kluzišti jsou místo ledu kaluže. Místostarostka Salajová už mluví jinak. „Po spuštění (v originále napsala „zpuštění“) provozu minulý rok v listopadu se ukázalo, že technologie není schopná zajistit led v dobré kvalitě, pokud je několik stupňů nad nulou. Když do toho fouká teplý vítr a k tomu ani nemrzne v noci, tak je to naprostá katastrofa. Na kluzišti jsou kaluže vody, díry v ledu a velké hrboly. Provozovatel, DDM Praha 6, se špatnou kvalitou ledu přes všechnu snahu nic nemůže udělat,“ omlouvá se nyní na facebooku Salajová.

Kluziště zavíráme, jsou tam louže.

„Co teď s tím? Bohužel neexistuje jednoduché ani rychlé řešení. Jako Městská část si necháváme zhotovit posudek od soudního znalce, abychom zjistili, kde přesně se v průběhu celého projektu staly chyby (nejspíše jich bude několik) a kdo za ně nese odpovědnost. Kluziště muselo být kvůli teplému počasí do odvolání uzavřeno,“ oznamuje veřejnosti smutnou skutečnost, že městská část postavila šmejd, který nefunguje.

Opozice jen kroutí očima

„Je to Kocourkov. Pro kluziště jsem také hlasoval a podpořil ho, ale to jsem netušil, že si aktivisté na radnici nejsou schopni ohlídat ani správné fungování technologie. Vysekávat pirulety před kamerami by jim šlo, ale máme jako Praha 5 zase další ostudu. Je to zmařená investice a škoda,“ kroutí očima opoziční zastupitel Lukáš Herold (ODS).

Zdroj: https://www.nasepraha.cz/kluziste-na-praze-5-je-sama-kaluz-chlazeni-nefunguje-mistostarostka-si-sype-popel-na-hlavu-opozice-kouli-ocima/

Lukáš Herold

místopředseda OS ODS Praha 5
zastupitel MČ Praha 5

Štítky:
Praha komentář