8. prosince 2023

Radotínské Vánoce nabídnou nový jarmark, dárkem bude otevření nádražní budovy

(Radotínské noviny) Začal advent, v radotínských ulicích se rozsvítila vánoční světla a odstartovala série vánočních koncertů. V Koruně a před kostelem se chystají vánoční jarmark a adventní trh, největší dárek však dostane Radotín už s předstihem – na pátek 15. prosince naplánovala Správa železnic zprovoznění nové výpravní budovy.

O první adventní neděli vystoupila v Kulturně-komunitním centru Koruna pěvkyně Markéta Fassati. Následovat budou dva další adventní koncerty – poslední neděli před Štědrým dnem (17. prosince) tradičně doprovodí koncert souboru SUDOP v kostele sv. Petra a Pavla spolu s adventním trhem. Nejbohatší program nabídne už neděle 10. prosince. V tento den uspořádá Koruna nový vánoční jarmark se stánky i doprovodným kulturním programem. „Stánky budou na dvoře i venku před Korunou. Kromě produktů od řemeslníků nabídnou sladké i slané palačinky, trdelníky, bezlepkové dobrůtky, farmářské kraví i kozí sýry, další mléčné výrobky, farmářské uzeniny, paštiky, nebudou chybět ani teplé alkoholické i nealko nápoje, omáčky, vánoční perníčky a samozřejmě cukroví,“ říká Dana Radová, vedoucí Koruny.

Radotínská radnice nezapomíná v předvánočním čase ani na dříve narozené. „V našem domě s pečovatelskou službou přichystáme setkání s našimi seniory a předáme jim dárečky. Koruna pro naše starší spoluobčany uspořádá tradiční Čaj o třetí s hudebním doprovodem a s mikulášskou nadílkou,“ říká radotínský starosta Karel Hanzlík. Díky terénní práci pečovatelek a sociálního odboru se před Vánoci nezapomíná ani na osamělé seniory či sociálně slabší rodiny s dětmi.

Advent je časem setkávání také v radotínských firmách. Za sebou už mají své tradiční předvánoční setkání bývalí zaměstnanci cementárny. „Nejdříve jsme je seznámili s tím, co se během uplynulého roku událo ve společnosti. Následoval raut a pro zájemce i prohlídka závodu, kde dříve pracovali,“ popisuje Ladislav Damašek, ředitel cementárny.

V pátek 15. prosince začne radotínským obyvatelům sloužit nová nádražní výpravní budova s čekárnou, toaletami a prodejnou jízdenek. Její otevření završí práce na modernizaci železniční trati a vytvoření komfortního zázemí pro cestující.

Štítky:
tisková zpráva