11. května 2023

Občanští demokraté se v sobotu sejdou na Ideové konferenci Projekt Budoucnost, řešit budou především další programové směřování ODS

(www.ods.cz) Občanští demokraté se v sobotu 13. května sejdou na Ideové konferenci s podtitulem Projekt budoucnost. V pražském Cubexu budou diskutovat o dalším směřování ODS. Cílem ideové konference je především prohloubení diskuse o programových aktivitách a zapojení členské základny do startu tvorby dokumentu s definicí dalších směrů občanských demokratů v nadcházejících volbách. Konferenci v úvodu zahájí předseda ODS Petr Fiala, společně s předsedou Senátu Milošem Vystrčilem a místopředsedou Sněmovny Janem Skopečkem.

„Občanská demokratická strana se vždy opírala o aktivní a pracovité členy, kterým naslouchala a měla v nich důvěru. Ideová konference Projekt budoucnost je i dnes vyvrcholením intenzivní práce desítek občanských demokratů v programových týmech, kteří v posledních měsících intenzivně stínovali agendy ministerstev, společně diskutovali a návrhy expertů veřejné i soukromé sféry vyhodnocovali. Týmy byly strukturovány vertikálně, aby se v rámci platforem setkávali zástupci zákonodárné a výkonné moci se zástupci regionů a odborníky,“ řekl ke konání Jakub Skyva, mluvčí občanských demokratů.

Programová část konference je strukturována do programových bloků, jež jsou dále tvořeny příbuznými programovými týmy, ve kterých jednotliví garanti krátce shrnou základní teze pro další rozpracování do finálního dokumentu. Každý programový blok následně uzavírá moderovaná diskuze. Debatě je tedy věnován dostatečný prostor, aby se členové skutečně mohli aktivně zapojit do tvorby programu, aby jejich hlas byl slyšet a jejich podněty byly zapracovány do výsledného programového dokumentu.

„Cílem ideové konference je prohloubení diskuze o programových prioritách ODS. Už několik měsíců pracují programové týmy, které se snaží definovat budoucí priority strany. Ideová konference přispěje ke kultivaci programových východisek, která budou následně hlouběji rozpracována garanty programových týmů, aby vznikl širší programový dokument, který bude definovat programové směřování ODS v nadcházejících volbách do roku 2025,“ dodal ještě mluvčí Skyva.

PROGRAM:

  • 9:00 Vstup do sálu
  • 9:45 Zahájení
    Projev předsedy vlády Petra Fialy
    Projev předsedy Senátu Miloše Vystrčila
    Projev místopředsedy Poslanecké sněmovny Jana Skopečka
  • 10:45 Programový blok I
    Finance, Doprava, Průmysl a obchod, Místní rozvoj

    Diskuze
  • 12:15 Programový blok II
    Obrana a bezpečnost, Vnitro a digitalizace, Zahraniční věci a EU

    Diskuze
  • 13:45 Oběd
  • 15:15 Programový blok III
    Práce a sociální věci, Zdravotnictví, Spravedlnost

    Diskuze
  • 16:45 Programový blok IV
    Vzdělávání a věda, Kultura, Sport

    Diskuze
  • 18:15 Programový blok V
    Životní prostředí, Zemědělství

    Diskuze
  • 19:15 Závěrečné slovo předsedy vlády Petra Fialy
  • 19:30 Večeře

Čas konání tiskové konference budeme v průběhu sobotního dne upřesňovat.